mini-mini kartepe rehberi

kartepe.jpgtabii kız arkadaşım ve ben, takip edildiği üzere ikili olunca bir gezinti kıranı giriyorki içimize sormayın yani sponsor bulsak dünyanın öbür ucuna gidicez, herneyse. Genelede gezilerimiz ise tamamen hedefsiz yola koyulma üstüne kurulu çık arabayla örneğin haydi ankaraya gidelim diye var bodruma gibi oluyor abartılı örneklersek.

bu arada arkadaşlardan imla hatalarım v.b. hakkında oldukça övgü dolu sözler işittiğimden artık daha dikkatli yazmaya karar verdim. ee okuyorlar ki hataları buluyorlar demektir dimi canım :).

mini mini rehberimize dönersek ilk önce kartepe neresidir özetleyelim ;c

kartepe neresidir- nasıl gidilir; kartepe aslında eski adıyla keltepe dir. ama işte üstün türk zekası demişki; bu ne kardeşim kel tepe hiç havası yok ” ve inanamazsınız ama bir anda oldu bizim kel tepe kartepe haalı oldu bu saaten sonrada tek rakibi uludağ oldu hatta sloganlarda hep istanbula yakınlığından vurgu yaparlar ( hani uludağdan bilem iyi gibilerinden :p ) kısa magazinel hikayemiz budur.
gelelim nasıl gidileceğine ; istanbul -ankara istikametinden gelenler için daha doğrusu otoban kullananlar sapancadan dalsı sonra greenpark hotel tabelalarını takip etsin zaten işin püf noktası kartepe = greenpark hotel (yazı tarihinde en azından öyleydi) sayılır. E-5 ten gidenlerde yine ankara istikametine gitmeye devam etsinler gooddyear fabrikasını geçtikten sonra sapanca tabelasından dalsınlar elbet bulurlar:)
neden gidilir; aslında bu hayatta herşeyin başı olduğu gibi meraktan gidilir öncelikle sonrasında kar görmek isterseniz gidilir, kaymak isterseniz gidilir, mangal yapmak için gidilir,telesiye görmek için girdilir, tem,iz hava almak için gidilir gidilir babam gidilir yani.
neler yapabilirim – nekadara patlar; şimdi gelelim neler yaparsınız nekadara patlar kısmına bir kere kartepeye minibüs gibin bişi çıktığını zannetmiyorum iyice öğrenin gerçi olmadı maşukiyeyi gezersiniz iki alabalık yersiniz maşukiye de olur biter 🙂 yani neden geldim buralara demezsiniz. gelelim neler yapabileceğinize ee ilk öncellikle kayabilirsiniz ki bu sene fiyatlar 25 YTL civarıymış günlük kayak kirasının ve telesiyeler otel müsterisi değilde günü birlikçiyseniz (böyle yerlerde de hep günübirlikçiler 2.sınıf muamelesi görürür nedense sanki ne olacaksa bütçe yetmemiş ama karizmayıda elden bırakmamış tek gün yek güdür deyip gelmiş oda eğlencenin ucundan tutuyor.) 5 Ytl telesiye ücreti var toplam 3 tane tepeye çıkabiliyorsunuz 1- geyik tepe 2-kartepe 3- adını unuttum buranın artık affınızı diliyorum :). geyiktepe çıkıp acayip güzel bir göl , ağaç, yeşillik ve kar manzarası izler isterseniz yemek yer veya çay – kahve içersiniz , diğerleri ise kaymak iin ayrıca buralara telesiye ile ulaşmanız mümkün çay kahve fiyatları öyle aman da aman değil ortalama ne öyle çok ucuz ne de çok pahalı ortadirek yani. bunların dışında otel binasında da oturabilirsiniz ama neyazıkki manzara falan yok o yüzden mutlaka geyiktepe ye çıkın şöyle iki geyik yapın derim( iğrenç espiri oldu ama naapalım dayanılmaz bir şekilde yaptım espiriyi ) bunlardan başkada aslında pek bişey yok yanıma benim gibi 3-4 tosun bulup aslında çöp poşetinden kayma planım var en rezil şekilde adaylar aranıyor yani 🙂 ( bu da özenle kız arkadaş rezil edilir maddesine hizmet ediyor)
ayrıca unutmadan belirtmeliyim kikartepe çıkışı boyunca birçok mangalcı ıvırcı zıvırcı var . birde kartepeye çıkmadan bir mesire yeri var dağ yolunda alternetif bir ziyaret isteyenlere tavsiye ederim.

sonuç: akşam 7 de tüm telesiyeler kapanıyor ve hafif hafif dağda hava kararıyor yani eve dönüş yolu başlıyor sonuçta gidip görmenizde yarar olan bir yer en azından haa biliyoum(ayıya bak haa diyor da diyebilirler benden söylemesi:) ) dersiniz muhabbet arasında :). bir kaç tane daha otel yapılırsa şayet bence uludağdan eksiği kalmaz şu anda çok sınırlı bir alan ve imkanlarla günübirlikçiler dışında veya birden fazla günübirlik gidiş durumunda sıkılmaya başlayacağınız bir halde 🙂 (tabii kayak bana yeter derseniz o başka)


Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın