proje üretim safhaları

barlas.net ten aldğım çok hoş bir yazı paylaşayım istedim

copy – paste dir 🙂

proje safhaları

 

  • büyük heyecan “ her proje başlangıcında, proje ile ilgilenenler gerçekten büyük bir heyecan duyarlar. önemli bir projeye katkıda bulunacaklardır.
  • büyük hayal kırıklığı- proje başladıktan bir müddet sonra, o kadar da heyecan duymaya değmediğini ve de kendi katkılarının o kadar da büyük olmayacağını anlayarak, bir hayal kırıklığı yaşarlar.
  • top yekün panik- proje başlamıştır ve de işler o kadar da iyi gitmemektedir. Yukarıdakiler, hem para vermemekte hem de işin bir an önce bitirilmesini istemektedirler. proje ile ilgilenen aşağıdakileri, bir panik havası sarmıştır.
  • suçlunun aranması- her projede olduğu gibi bu projede de bir şeyler yanlış gitmeye başlamıştır. yukarıdakiler, hemen bir suçlu aramaya başlarlar.
  • suçsuzun cezalandırılması- Bir müddet sonra cezalandırılacak birisi bulunur. çoğunlukla bu kişi, yapılan yanlışa hiç katkı da bulunmamış birisidir.
  • projeye hiç katkıda bulunmamışların ödüllendirilmesi- nihayet proje bitmiş ve sıra açılışa gelmiştir. tören esnasında projeye o güne kadar hiç katkıda bulunmamış tüm zevat birer plaket ve prim alırken aşağıdaki emekçiler yine unutulurlar.

bu yazı amerikan inşaat mühendisleri dergisinin kasım 2004 sayısından alınmıştır. demek onlarda da işler aynen bizdeki gibi. bu 6 safha dergide orijinal dilinde şöyle sıralanıyor:

1. Total enthusiasm

2. Big Disillusion

3. Complete panic

4. Search for the guilty

5. Punishment of the innocent

6. Praise and honor for the non-participant


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın