web 2.0 ve standartlaşan farklılaşmalar

badges.pngweb 2.0 internetle ilgilenen herkesin bir ucundan tuttuu veya daha da derinlemesine inip bir yaşam tarzı olarak edeindiği bir felsefe (youtube a takılır, bloguma yazar,  myspace te sosyalleşirim diyenler yaşam tarzı edinmiştir web 2.0 ı halihazırda zaten:D )   ama bugün farklı bir yaklaşımla yaklaşmak istedim web 2.0 mantığına bize kazandırdığı alışkanlıkların yanında aslında büyük bir benzeşim ( sinemagrofi gibi ürettiğim tdk ya sunabileceğim cümlelerimden biri de benzeşmek 🙂 )  de  oluşmaya başladı bunlar benim özellikle son dönemde canımı sıkmaya başladı geçekten de.

benzeşimler (benzerlikler) neler bakalım sıralayalım ;

  1. alpha , beta, v1, v.b. gibi takılar : aslında bu iyi hoş yerinde kullanıldığında çok iyi bir yaklaşım sitemizin daha denenmekte olduğunu yeniliklerin veya oluşturmak istediğimiz sistemin hala bitmediğini  anlatıyor ama son dönemde bakıyorumda  sistem/ site (ler) ne olursa olsun hep bu ön veya son takıları kullanmaya başladı buda bir kirlilik oluşturuyor kanımca çünkü takı artık manasını kaybedince bize bilgi vermekten çok öyle klişe sıradan bir hale bürünüyor .
  2. web2 stickerları  :  buda aslında tasarımcının yaratıcılığını sınırlandırmaya başlıyor artık nerdeyse her bannerda  resimde de gördüğümüz stickerlar kullanılmazsa olmazlarından oldu internetin oldu ama bence çok oldu sıradanlaştı.
  3. çok fazla şifre çok fazla karmaşa : web 2.0 geleneğinin bir ihti,yacı olarak o siteye sizin de katkıda bulunmanız beklenir ve  bu katkı toplu bir itici güç halini alıyor ama ah bide şu tek kullanıcı adı, şifre ye geçsek ne güzel olur ne hoş olur bir çok insanda da bunu fark ediyorum msnadım neydi, teknorati kullanıcı adı e-mailmiydi,  blogumun şifresi neydi, aaa bu yazıyı digglemeliyiz …
  4. renkeler hap aynı renkler: bide bu renk olayı var ki kıl olmamak elde değil web 2.0 siteniz mi var mutlaka ya logoda yada herhangi bir bannerda veya başka bir yerde illa ki candy efekti ve cyan, magenta veya parlak portakal ve yeşil (fosforlu oluyor) kullanılacak.

sanırım ilk kısım için bunlar yeter çünkü zaten araştırmalar ve kişisel deneyimlerim de gösteriyorki uzun yazılar fazla okunmuyor, yazılar uzadıkça da popularitesi azalıyor. yani kısa ve öz olmak lazım, bende bu gerilla tekniğini uygulayıp yazıları kısımlandıracağım bundan kelli 🙂

ama son söz olarak yazının başlığında olduğu gibi web 2.0 yi bize farklı bir internet-hayat deneyimi getirdiği için seviyoruz standartlaşıp hantallaşmasına izin vermeyelim.


Yayımlandı

kategorisi

, ,

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın