seçimler, hayaller, vaatler ve raklamcılarla danışmanlar

oylar spocka

aslında başlıktaki  gözlemimin veya isyanımın daha önceki seçimlerde de olup olmadığını bilmiyorum sadece bunlar benim bu seçimdeki seçim gözlemlerim uzaktan değil bizzat içinde viddi bir siyasi-reklamatik gözlem özelliği taşıyor. başlayalım konumuza;

aslında bu yazıdan başka bir de hangi siyasi parti daha iyi bir kurumsal yapmış gibi bir yazı planım var ama yoğunluk ve yorgunluk belimi bükmüş durumda zırvalamaktan korkmam da cabası…..

malum bilenler bilmeyenlere anlatsın türkiyemizde yerel seçim dönemi iyiden iyiye geldi eçiyor bile ben de ucundan seçim sektörüne bu sene hizmet vermiş ve tanıdıklarım arasında da bu işte uzun soluklu olarak hizmet verenler olduğu için onlarla tartışmalarımı(mütalaa manasında) kendi gözlemlerimle  harmanlayıp şöyle uzun süredir yazmadığım kadar güzel veya güzele yakın bir yazı yazayım dedim….

öncelikle seçim dönemi yaklaştı ya herkes birkere başlıbaşına bir danışman arkadaşlar herkes bir strateji peşinde ki buna ibrşey demiyorum bunlar halk arasına çok bilmiş dediğimiz kısım e u işten para da kazanmak gibi bir kasıntılarıda yok o yüzden sorunda yok. ama asıl değinmek istediğim işsiz güçsüz ve bilgisiz ve parasız kısmının danışman ve reklamcılığa soyunmuş olmaları ki asıl facia da bunların yol açtığı faciya….

danışmanlar gurubu…

bu gurup ilginç bir gurup genelde eğitimli işsiz güçsüz gurubunu kendilerini hafif allayıp pullayıp kriz dönemini danışman adı altında atlatmaya çalıştıklarını gözlemliyorum. bir kere herşeyden çok iyi derecede anlıyorlar pr çalışmaları facebookta aday adına bir grup oluşturup adaya ; “abi bak binbeşyüz kişi yok ikbin kişi üye oldu,internet yıkılıyor” gazlamasından ibaret. sona bunlar internete reklam vermemiz lazım deyip google ı internet zannettiklerinden ve ne yazikki adayımız da teknolojinin çoğunlukla birhayli gerisinde olduğundan tamam diyorlr verelim hooop internetide kapatmış olalım burada hemen tanıdık bir reklamcı giriyor devreye ki ikinci gurubu bunlar oluşturuyorlar, birazdan değineceğim,sonra bu danışman gurubu klasik olarak ellerinde bir telefon birde kulaklık devamlı böyle bir önemli adam trafiğinde oluyorlar annamadım sanki başbakanın kampanyasını yürütüyor pezo. oraya emirler buraya emirler bir ay sonra pusmuş olacak adam şimdi sanki dağ sıçıyor, ilginç…

ayrıca bunlar grafik tasarım konusunda da çok yaratıcıdırlar ki dandik reklamcının sıçtığı araba giydirme, branda, v.s. işlerini bunlar bizzat sıvarlar. bunu da reklamcılar kısmıda anlatıcam.

son olarak gelelim bu kesimin akıllarına fikirlerine ; bunlar seçim vaadi oalrak öyle ipe sapa gelmez uçuk fikirler ortaya atar ve bunu da adaya nasıl yediriyorlarsa yediriyorlar ben daha dün bir adayın seçim kataloğu ( evet katalog gibi yaklaşık 100 sayfa yapacaklarım var) içinde 5 yılda 3 tane yuvacık barajı ebatında vbaraj yapacağını idda ettiğini gördüm işte o ancda hani filmlerde olur ya insanda yepyeni bir boyut açılır ve bazı şeyler anlam kazanır; yıllar önceydi ben daha çocuktum demirel yeniden meydanlardaydı herkese 3 ,ikide olabilir, anahtar verecğim dediğini ve benim buna imkan tanımayıp( dikkat edin daha çocuğum ve hayal gücüm size uçmanın formülünü vericem dese inanacak kıvamda) hadi dememe rağmen büyük demirelin sandıktan çıktığı bir vatanın evladı olarak işte dün anladım olur kardeşim olur  dedim bu ülkede herşey olur,hattabiri  buradan ulaşabileceğiniz gibi oylar spock abiye dese şöyle 3 tanede fantazi proje yazsa e bide biraz delikanlı takılsa vallahi başbakan bile olur.

yani arkadaşlar danışmanlık öyle ayağa düşecek bir sıfat değildir benim gözümde, danışmanlık ciddi bir bilgi birikimi ve dünya görüşü gerektirir öyle alelade bir iş değildir, işsiz güçsüz kalanın işi hiç değildir…

p.s.: arkadaşlar 5 yıl sonra seçim zamanı eğer örnek verdiğim aday 3 tane barajı(yuvacık barajı gibi, su bendi değil yani vaat öyle) yaparsa  bende burada aleni onun taraftarı olmazsam yusyuvarlağım hatta onun seçim kampanyasında çalışmaya aday olucam, nefer olucam ona isterse, ama o bunları yapamazsa…..

ne olacak, bir beş yıl daha ister bizde veririz türk halkı olarak 🙂

reklamcılar kısmıda bir sonraki yazıda …

ayrıca tabii bu yazım tüm danışman ve raklamcıları kapsamıyor işini iyi yapan reklamcılar ve danışmanlar da var.


Yayımlandı

kategorisi

, ,

yazarı:

Yorumlar

Bir cevap yazın