video görüşme için operatörlere fikirler…

3g logosu

malum son günlerde içimiz dışımız 3g ve video görüşme oldu çıktı. yine klasik türk mantığı alabldiğine reklam yok efendim canlı haber gülteninde 3g ile muhabirlere bağlanmak falmn.

şimdi gelelim türk mantığına ; bugüm elime bir 3g cihaz geçti kurcalamaya başladık ilk önce hattı operatörü arayıp 3g ye açtırtmak gerekiyor bu arada kilobyte fiyatı o.09 lira bilginize internet paketsiz dolaşmaya kalkarsanız 3g nin hızını da göz önüne alırsak gprs ten çok daha can yakıcı olabilir okuyanların aklında olsun. herneyse operatörün call center görevlisi ” efendim dedi telefonunuzun modeli nedir” bende : ” htc herm 200″ dedim “o zaman  sizi data servisine yönlendirmeliyim görüntülü görşme için ayar yapmanız için” bende soru işaretleri görüntülü görüşme dediğin hat izin verir telefonda desteklerse zaten herhangibi bir ayar yapmadan dirket kullnılmaya başlanır. data serviside zaten baktı baktı modeli bulamadı destekliyormu dedi telefon evet dedim ve ok kullanabiilirsiniz dedi. bu ilk eksiydi benim için demekki operatörlerin elemanları da çok ta iyi anlamamış olayı.

sonra görüntülü görüşme yapmak için bulunduğu yerden bu hizmeti veren birini aradık bir kişi bulabildik , ikinci not olarak video görüşme ve 3g hizmeti henüz heryerden verilmiyor o yüzden bazı yerlerde var bazılarında yokgpsr-edge geçişi gibi bir geçiş süreci var.

ve gelelim fikirler kısmına ;

görüntülü görüşmede sorun yaşayınca yine operatörü aradık ve yardım istedik ama yardım karşı cihaz ayarlımı v.b. gibi şeyler oldu. bunu üstüne benimde aklıma yazının başlığını oluşturan fikirler geldi ;

arkadaşlar bu kadar reklam bütçesi ayıracaklarına bir sitem yhapsalardı ve  biz bir telefon numarasını arayıp görüntülü görüşme test araması yapabilseydik ne kadar da hoş olurdu ve teknolojik olarak ta bu mümkün sanal cihazlar belli bir görüntü ve ses verirler veya sizin görüntünüzü 30 saniye kayıt ettikten soonra size tekrar izlettirir ve dinlettirirler gördüğünüz gibi çok ta karmaşık  bir sistem değil ve denemeyi de yapmış oluruz görüntülü görüşme için …

yorum yapmadan yazıyı bitiriyorum…


Yayımlandı

kategorisi

, , , ,

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın