çelik yapılar, acımak ve seval pınarbaşı

yrd. doç. dr. seval pınarbaşı

hayatıma dair ilginç bir başlık daha…

ilk önce seval pınarbaşı kimdir diye soranlara şunu söyleyeyim kendisi kocaeli üniversitesi inşaat mühendisliği bölümü yapı anabilim dalı öğretim görevlilerinden yrd. doç. dr. seval pınarbaşı. yok bu bilgi benim için yetersiz derseniz yazının yazıldığı tarihte üniversitenin web sitesinden aldığım ayrıntılı-formal bilgisine yazının sonunda ulaşabilirsiniz.gelelim bendeki kimdir sorusunun cevabına; aslında belki kendisi hatırlamaz ama seval hocayla bundan yıllar önce tanıştık ilk ben yurtdışına çıkma niyetiyle okuldan belge almaya gitmiş ve bölüme uğradığımda bölümün bir başka efsane hocası yrd. doç dr. fuad okay ın yanında tanışmıştık, onun sanırım bölümdeki ilk günleriydi. ilk tahayyülü çok güler yüzlü olduğuydu. ama gel zaman git zaman zaman ben tekrar bölümüme  döndüm ve  aldığım derslerden birinin hocası olarak, ki bu ders çelik yapılar oluyor, karşıma çıktı. gelin görün ki ders kazığın kazığı ve seval hoca tam da reşat nuri güntekin in ” acımak” isimli romanındaki  hoca hanım’ın idealistliği ve mükemmeliyetçiliğine sahip o yüzden kendisini ne zaman görsem hep acımak kitabı geldi aklıma  ilginç bi şekilde.

gelelim yazının çelik yapılar kısmına ;
size şöyle bi anektod anlatayım bir gün afçı arkadaşlarla çelikyapılar dersinin başlamasını beklerken konuşuyorduk, ki kendileri gece gündüz dersi hatim etme çabasında kütüphaneye kapanmışlar üniversite affetti ama seval hoca affetmez mantığında ha bire çelik yapılar 1 çalışıyorlar , aralarından biri; “yaa yok abi bu ders bize 3 gömlek fazla bırak ikiye anca 3 e yani çelik yapılar 1-2-3 şeklinde verilse anca 50 al geç yaparız naapcaz bilmiyorum”  demesi bendeki tüm ışığı açtı bende oturup hatim çabalarına koyuldum usul usul.  ikincisi de kendi yaşadığım bi olay üniversiteden bi arkadaşım baş harfi eray üniversite hayatı boyunca nerdeyse tabir caizse kitap kapağı açmadı ve dersleri her şekilde geçmenin bir yolunu buldu ama çelik yapılar dersine, artık 8. sınıf olmuştu, gelip bende çalıştı. adam oturup resmen çalıştı bir yandan da “ahh seval hoca beni çalıştırdın ya helal olsun sana”  deyip durdu. benim de gözler yaşarmış :p ne diyeyim tebrik ettim seval hocayı.

derste ise benim gözlemim şu; dersine girin; dinlemek zorunda veya dersi bilmek  zorunda değilsiniz oturun heyecanını izleyin. bu ne hareket bu ne tempo nasıl bir anlatım çoğu zaman kendisini yorulmak bilmeyen manga karakterlerine benzettiğimi burada itiraf edeyim tamam şimdi “heyuu” deyip havaya sıçrayacak dedim kendime kaç defa.  usul usul yazıyı fırsat bilip bunu da buradan söyleyeyim.

ayrıca yaptığı sınavlarda benim dönemimde atalet momentini baraj sorusu yapıp, atalet yapamayanın kağıdını okumaması, ki ben cisimlerin temel atalet momentini bilmezken dönemin sonunda en abidik gubidik şeklin ataletini bulabilcek kıvama gelmiştim,  ve sözel kısımda, sınavlarını sözel ve sayısal olarak çoook bol sorulu yapar, 0.5 ( sıfır nokta beş) puanlık soruyla kendimi altınları toplayan hugo gibi hissettirmesi de hala dudağıma gülücükler getiren başka bir efsanesidir.

gelelim  yazıyı neden yazdığıma;
aslında kendisine kendi okuduğum reşat nurinin “acımak” kitabını hediye etmek niyetindeyim ama gelin görün ki kitap kaybolmuş. aradım taradım bulamadım. son iki aydır da gördüğüm her sahafa soruyorum aynı kitabı bulmak içi ama hiçbiri benim okuduğum kopya gibi değil. en sonunda bi sahafa tarif ettim kapağını okuduğum kitabın ; benim okuduğum kopyanın ilk basımlardan olduğu ve piyasada bulunmadığını ve çok değerli olduğunu söyleyince umudu kestim, en iyisi ben de bendeki seval hocayı anlatayım dedim.sürçü lisan ettiysem affola

Yrd. Doç. Dr. Seval PINARBAŞI
Doğum Yeri / Tarihi: / 1976
Kişisel Sayfası:
E-Posta: [email protected]
Telefon: 0(262) 335 11 48 – 2222

Akademik Aşamalar

Yrd.Doç. :Kocaeli Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü, 2008.

Doktora :Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Inşaat Mühendisliği Bölümü, 2000-2007

Y.Lisans :Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Inşaat Mühendisliği Bölümü, 1998-2000

Lisans :Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Inşaat Mühendisliği Bölümü, 1993-1998

Seçilmiş Yayınları

Pinarbasi, S., Mengi, Y., Akyuz U., 2008. “Compression of solid and circular discs bonded to rigid surfaces”. International Journal of Solids and Structures 45, 4543-44561.

Pinarbasi, S., Mengi, Y., 2008. “Elastic layers bonded to flexible reinforcements”. International Journal of Solids and Structures 45, 794-820.

Pinarbasi S., Akyuz U., Mengi Y., 2006. “A new formulation for the analysis of elastic layers bonded to rigid surfaces”. International Journal of Solids and Structures 43, 4271-4296.

Pınarbaşı S., Mengi Y., Akyuz U., 2008. “Compression and bending behavior of strip-shaped fiber-reinforced elastomeric bearings”, 14th World Conference on Earthquake Engineering, Beijing, China.

Pınarbaşı S., Akyüz U., Mengi Y., 2008. “Effect of reinforcement flexibility on compressive behavior of strip-shaped elastomeric bearings”, 8th International Congress on Advances in Civil Engineering, Famagusta, North Cyprus.

Pinarbasi S., Konstantinidis D., Kelly J.M., 2007. “Seismic isolation for soft-story buildings”. 10th World Conference on Seismic Isolation, Energy Dissipation and Active Vibration Control of Structures, Istanbul, Turkey.

Pınarbaşı S., Akyüz U., 2007. “Elastomerik köprü yastıklarının düşük sıcaklıklardaki davranışları üzerine deneysel bir çalışma”, I. Köprü ve Viyadükler Sempozyumu, Antalya.

Pınarbaşı S., Akyüz U., 2004. “Çelik plakalı elastomerik köprü yastıklarının düşük sıcaklık kayma deneyleri”. Türkiye İnşaat Mühendisliği 17. Teknik Kongre ve Sergisi, İstanbul.

Pinarbasi S., Akyuz U., 2003. “Seismic base isolation: philosophy, development and applications”. International Conference on Earthquake Engineering 40 SWEE, Skopje-Ohrid, Macedonia.

Tankut T., Ersoy U., Pinarbasi S., Arıoglu E., Ozdil E., Yorulmaz M., 2002. “Tests on a post tensioned moment resisting connection for precast concrete structures”. 17th International Congress of the Precast Concrete Industry, Istanbul, Turkey.

İlgi Alanları :Sismik Izolasyon, Elastomerik Yastiklar, Celik Yapilar, Prefabrik Bağlantılar

Yayımlandı

kategorisi

, ,

yazarı:

Yorumlar

“çelik yapılar, acımak ve seval pınarbaşı” için bir cevap

  1. Herbal Remedy for Erectile Dysfunction avatarı

    I read a few topics. I respect your work and added blog to favorites.

Bir cevap yazın