penguenler, deprem ve biz türkler

penguen ve katil balina karikatürü

penguenler, deprem ve biz; yine o çok sevdiğim garip üçlemelere bir yenisini eklediler. eminim sizde her türk gibi sorulduğunda evinde 7/24 belgesel kanallarıdan biri mutlaka açıktır, konu hakkında benim inancım tam. o yüzden şöyle diyelim; ” penguenlere saldıran katil balinalar” ın bulunduğu bir belgesele (vahşi yaşam belgeseli de diyebilirdik ama karıştırmayalım olayı) denk gelenler bilir ama ben bilmeyenler için söyleyeyim. penguenler, penguen penguen sahilde takılmaktadırlar tam bu sırada katil balina hamlesini yapar sahile kadar gelir ve dikkati dağılmış penguenlerin arasına dalar ve birkaçını kapar. bunun üstüne tüm penguenler çığlık atmaya başlar topluca ama nasıl bir hengame her penguenden bir ses, arada bazı penguenlerden sesi daha çok çıkanlardan daha fazla ses işitilir. velhasılı bir müddet sonra önce en çok bağıran sonra diğerleri yavaş yavaş susmaya başlarlar. Şimdi bu noktada benim dikkatimi hep şu çekmiştir; penguenler bağırırken hiçbirinde de bir adım geriye gitme, arkayı sağlama alma hamlesi olmaz ama bağırış çağırış on numaradır. sonra ikinci posta saldırı,  üçüncü posta saldırı, … bu böyle devam eder.

gelelim deprem kısmına deprem bizim coğrafyamız için ortlama iki yılda bir olan doğal bir doğa olayı. yani biz bu topraklarda yaşasakta yaşamasakta buralarda mevcut halde deprem olacak, doğanın bize bir garezi yok. sorun bizde; fay hattının yerini değiştirdiğimizi ( bknz. erzincan il encümen kararıdır) kendisine ibraz edemediğimizden arıza çıkartıyor gibime geliyor. devlet büyüklerimiz yakında meclisten bunu kararını çıkartır işi garantiye almak için de resmi gazeteden yayınlar o zaman görürüm ben fay hattını nasıl tıpış tıpış yer değiştiriyor.

bizi ise tariflememe gerek yok ama cem karaca yıllar önce aşağıdaki şarkıda tariflemiş.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=GTA6vzGoTyM]

uzun lafın kısası yıllardır hep aynı terane benim hatırladığım en az 4 sağlam deprem var ama kardeşim her deprem sonrası hep aynı konular aynı şefkle konuşulur mu?, konuşuluyor. van depremi sonrası tepkisiz hallerimi görenler biraz kızdı biliyorum ama arkadaş neyin tepkisini vereyim. olay basit şimdi herkes bir ağızdan isyan edecek, herkes bağırış çağırış içinde olacak bir müddet sonra önce medya sonra halk susmaya başlayacak ve hayat aynen devam edecek, sonra ikinci posta deprem, üçüncü posta deprem, … bu böyle devam edecek. aaa ne kadar da çok penguenlere benzedi değil mi! 😉

p.s.: ingilizce bilmeyenler için:
öndeki penguen : “ilk ben mi gitmek zorundayım”
arkadakiler: “takımda ben diye birşey yoktur dave.”


Yayımlandı

kategorisi

, , , ,

yazarı:

Yorumlar

Bir cevap yazın