tbm makinesi hakkında sunum

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=gDmGIRQZPt0]

şu aralar uzuuuun uzuuuun aralıklarla yazıyorum ama ne yapalım şu aralar çok yoğun bir tempom var. yok yok iş yoğunluğu değil. zaten iş yoğunluğuna alışmış durumdayım slogan şu ; “panik yok yetişir”. yoğunluk benim sınav programımdan kaynaklanıyor. ne sınavları derseniz ; bu hafta gre , kasım başı toefl , kasın sonu ales, aralık sonu  da uzmanlık sınavlarım var. ama gre de umudum biraz yerlerde çalışamadım fazla boynum bükük.

her neyse konuya gelelim az ama öz yazayım dedim  ve tbm yani tunnel boring machine hakkında konuyu a dan z ye incelemiş bir sunum yayınlayayım, kendime de not olsun dedim.

nereden çıktı şimdi tünel derseniz  cevap basit şu anda çalışmakta olduğumuz projelerden birinde tbm ile tünel delme işi  var. bende kara kara konu hakkında dünya örnekleri ararken çaresiz kaldığım ve bir kaç arkadaşa yazayım belki onlarda vardır bilgi dedim ve birinde çıktı. taa amerikalardan yolladı bilgiyi bende paylaşayım istedim.

seminerin ilk kısmı yapım teknikleri, ikinci kısmı tünel güvenliği,  üçüncü kısmı ise tasarım zorlukları üstüne. umarım merak eden benim gibi kaynak sorunu yaşayan arkadaşlar da yararlı olur.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=evZ8tRLzs1M]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=0TllovqLJg0&feature=relmfu]

p.s. : thanx susan for videos.


Yayımlandı

kategorisi

, , , ,

yazarı:

Yorumlar

Bir cevap yazın