600 yalovalı

uludağ üniversitesi ali durmaz makin mühendisliği bölümü
600 yalovalı başlığı tahmin edebileceğiniz gibi 300 spartalı filminden alıntı. gelelim nereden bu noktaya geldiğimize; bildiğiniz gibi genel yaşam programım üstüne her ay bir sınava giriyorum yani sınav pazarının en iyi müşterisiyim neredeyse yurt içi yurt dışı sınav kurumlarına avuç avuç parayı akıtmaktayım. bu sınavlardan biri de 2011 akademik personel ve lisansüstü eğitimi giriş sınavı (ales) idi.
geçen aylarda kendime vakit ayırıp hızlıca yalova üniversitesinin ösym bürosuna gittim ve ales’e kaydımı yaptırdım sınava nerede gireceğim sorusuna ise cevabım belli; yalova daha doğrusu ben öyle zannediyorum.300 spartalı
bundan 2 hafta önce ise web sayfasına girdim bir de baktım ki beni uludağ üniversitesi makine mühendisliği bölümüne vermişler. kudurdum kudurdum tam manasıyla 2-3 gün içinde aradım yalova ösym bürosunu hemen yemi attım tabii; “önümüzdeki ales sınavı yalovada yapılıyor mu ?” diye. karşıdaki yetkiliyi yanlış cevaba göre acayip şarlayacağım gözüm dönmüş bir kere; cevap şu oldu; “ maalesef beyefendi 600 kişi sınava yalovada girmediği için tüm adayları bursa’ya aktardılar.” 600 yalovalı ales sınavına girememiş yaloavalıya saydırdım içimden 🙂 .
sınav günü geldi çattıı bu pazar gün sabah erkenden kalktım annemden de arabasını aldım. burada bir duracağız çünkü annem tüm arabalarına aşıktır ve ben ne zaman onun arabasını alsam mutlaka başlarına bir şeyler gelir bundan önceki iki arabasından biriyle bursa yolunun en büyük zincirleme kazasına karıştım bir diğeriyle de taşa çıktım jipin şasisi kaydı siz düşünün yani kadının bana araba anahtarı verirken eli titriyor zaten ben de böyle çok mecbur kalmadıkça kendi arabamı kullanırım ama 600 yalovalı sağ olsun bursaya erkenden gitmem lazım ve benim arabam da istanbulda kalmış. yol boyunca pür dikkat 80 km/saat hızı geçmeden üniversiteye vardım tüm cep telefonlarını, saati arabaya bıraktım elde tek araba anahtarı kaldı. kapıda polisler yok dedi araba anahtarı da olmaz bir kenara koy emanetçi de yok herkes anahtarı bankın üzerine koyuyor içeri giriyor. bende zekiyim ya rsimde gördüğünüz yazıtın (ismini bilmiyorum yazıt diyorum) üstüne zıpladım elledim doluydu ikinci zıpladım anahtarı bıraktım hop anahtar içeride. tek delik olan noktasını bulmuşum. tabii sınava gittim kös kös.
uludağ üniversitesi ali durmaz makin mühendisliği bölümü

sınav bitti çıktım yazıtın yanına bakıyorum yandan kıracağım ve içeridekianahtarı kurtaracağım arabanın anahtarını. yanıma bir ara biri geldi hayırdır dedi. yazıtı kırıp alacağım diyince olmaz öyle şey dedi meğer fakültenin dekanıymış zat tabii bu arada tüm yetkililer yerlerde hallerime. günlerden pazar cep telefonum yok sağolsunlar polisler cep telefonlarını verdiler ilk evi aradım annem şoklarda sonra kardeşlerim gibi olan evreni aradım bursa da oturuyor. gel dedim ya çengel deniycez ya da mıknatısla çekeceğiz.
herneyse 3 saat boyunca ben kat görevlisi ve bekçi ( bekçiyi dekan gönderdi bence bana mukayyet olsun diye) denedik anahtarı almaya ve evrenin gelişi ki evren beni resimdeki halde görünce yerlere yıkıldı ve mallık kavramına yeni bir boyut kazandırdığımı iddia etti, ile bunu alamazsınız teşhisi ile arama kurtarma faaliyeti bitti. olan annemin arabasını anahtarın oldu.
600 yalovalı başıma yeni bir vukuat açmış oldu efsanelerime bir yenisini ekledim atık alışveriş merkezlerine mal kabülden giriyorum :d

Yorumlar

Bir cevap yazın