25 yılın en iyi inşaat proje yönetimi makaleleri

asce logo banner

bugün konumuz inşaat proje yönetimi  ve 25 yılın en iyi makaleleri. tabii neye göre en iyi sorusunun cevabı ise asce, american society of civil engineers yani bizdeki karşılığı amerika inşaat mühendisleri odasından ,tercüme edersek, ödül alan 25 makale.

yazının burasında birebir çeviri ile tercüme arasındaki ince çizgi ye de dikkat çekerim ingilizcede de bu ayrım var çünkü çalıştığım bir amerikalı denetmen ile bunu uzun uzun tartışmıştık oradan beri dikkat ederim aradaki farka çeviri yani bire bir aynen türkçe karşılığa çevirme “translate”, tercüme etmek yani yorumlamak ise “interpret”.  buradan da çevirmen ile tercüman arasındaki farka ulaşmış oluyoruz tabii konunun da dışına taşarak, konuya geri dönelim.

asce’nin mühendislik yönetimi dergisi 25. yıl şerefine her yıl bir adet olmak üzere 25. yılın en iyi makalelerini bedava olarak kullanıma sunmuş. tek yapmanız gereken e-mail adresinizi girmek o kadar.

benim makaleler arasında seçtiklerim ise ;

“managing a branch offıce, john h. robinson, jr – jan. 1989.” taa 1989 da şu anda türk firmaları yaşadıkları sorunları amerikalılar yaşıyormuş.

ve

“making managers of engineers, peggy morrison-oct 1986” klasik sorundur herhalde bu mühendisten yönetici olma sorunu J .

bu örnekler diğer 25 örnekten sadece bazıları.  tüm makaleleri okumak ve indirmek için buraya buyurun.

Yorumlar

Bir cevap yazın