jean-paul sartre, bulantı ve sophie tucker

sartre bulantı kitabı

şu sıralar jean-paul sartre nin “bulantı” isimli kitabını okumaya koyuldum. kitabın bir yerinde “some of these days” isimli şarkıdan bahsediyor ama öyle bir anlatıyor ki şarkının antraktını ardından zenci şarkıcının o muhteşem sesini. anlatmak olmaz okumak lazım maalesef filmi de yok olmadı sesli kitap halinde olanını bulursunuz dinlersiniz.

bu kadar güzel anlattığı parça hakkında beni bir merak aldı ve parçayı aradım ve buldum daha sonra şarkıcının (sophie tucker) aslında zenci olmadığı ama bir müddet sahnelere zenci makyajı yapıp çıktığını öğrendim, şaşırdım.

sonrasında da aklıma şu geldi ben bunların hepsini 20 dakika da öğrendim ne kadar da şanslıyım internet var. ama ben daha doğrusu benim neslimi bir kademe daha şanslı görüyorum. çünkü hem internetsiz hayatı yaşadık hem de internetli yaşamı yaşıyoruz.ben çocukken daha internet dünyamızda yoktu anca orta sonda uzaktan uzağa tanıştık ama internetten önce eğer bu kitabı okusaydım önce bu şarkının hangi şarkı olduğunu bulmam gerekecek ti ki bunu bulmanın google da şarkı sözünü yazıp bulamadığınız bir dünya düşleyin ne kadar vakit alacağını tahmin bile edemiyorum.

sonrasında aklıma şu geliyor acaba o yüzden mi eskiden her şey çok tutkulu idi çünkü istenene ulaşmak bu kadar kolay değildi ve eğer şarkı örneğimizdeki gibi bir şarkıya ulaşmak ki mecburen plağına ulaşmak gerekecekti veya teyp kopyasına minimum 2-3 gün alacaktı ki bu da en  iyi ihtimal acaba o zaman aynı parça bana başka bir güzel mi gelirdi…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ijmpTlN3HRI&w=440]

jean-paul sartre kimdir diyenler buradan

sophie tucker kimdir diyenler şuradan

bulantı kitabı hakkında derinlemesine bir inceleme için buradan buyurun.


Yayımlandı

kategorisi

, ,

yazarı:

Yorumlar

“jean-paul sartre, bulantı ve sophie tucker” için bir cevap

  1. Umut avatarı

    Plağına da ulaşmak kolay olunca yaşamak zor bu halde… 🙂

Bir cevap yazın