hindistan’a ne zaman gidilir

varanasi hava durumu

şimdi başlığı okuyunca hindistan’a ne zaman gidilir biraz garıp gibi durdu farkındayım ama hindistan turu ne zaman yapılır da biraz tur şirketi havasında olacaktı onu da ben sevmeyecektim anlayın artık; hindistan gezisi için uygun tarihler ne zamanlarıdır demek  istiyor yeteneksiz yazan.,

birde şu konu var; koca hindistan’a gelmiş iken nepal e uğramamak ta biraz ahmakça olur  bunu da şimdiye kadar düşünmediyseniz bir kenara not edin tabii bu da zamana bağlı çokça .

en iyi tarih; ekim ortası(hatta sonu da olabilir) – mart ortası(hatta sonu da olabilir)

bu tarihlerde artık muson yağmurları bitmiş hava nispeten soğumuş oluyor tabii buranın kış sıcaklığı 26 derecelerde genelde diyeyim siz anlayın (himalaya eteklerindeki bölgeler hariç)

Bu tarihte gelenler eğer nepal’e geçecekler ise kasım öncesi nepal’e geçip everest dağının etekleri daha tam da soğumamışken tadına varmalarını tavsiye ederim.

ayrıca ekim sonundan aralık başına kadar ise festivaller başlıyor

veya şubat başı mart sonu da ikinci festival dönemi

bu skala da ben ocak, şubat, mart başı da kaçış derim.

yaz tatilcileri; haziran – eylül

biz türklere göre tatil havaları olan ve ağustos böcekliğimizi tavan yaptıran havalar hindistan için tam tersine sıcak – aşırı sıcak ve yağmur demek diğer adı ile musonlar.

eğer bu tarihlerde gelecekseniz bence gelmeyin yok illa oraları görmeliyim diyenlerden iseniz bir kere sahil kenarlarından yani güneyden ilk aşamada kaçının haziran dan en az ağustosa kadar zaten sağlam muson etkisinde kalıyor bu bölgeler. onun yerine kashmir, leh, sikkim, darjeeling gibi yerlere kaydırın kendinizi.

ben olsam

ben olsam ve çalışıyor olsam çocuklu ve evli senaryosunu konuşuyorum; şubat tatilinde gelirim hindistan’a rotam ise şöyle olur; delhi – jaipur  ve goa. delhide tarihi eser ruhunu köreltirsiniz, jaipur biraz geleneksel hindistan yaşatır size ve goa da ise okyanus kenarı deniz tatili olur haaa tabiii varanasi ye de uğrayayım diyen var ise bana getireceğiniz bir kilo baklava veya bir kangal sucuk eşittir bolca gönül alma yanısıra benden de size konaklama – yemek – hiç göremeyeceğiniz bir varanasi turu.


Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın