siyah fon bundan sonraki patlamada ne olacak

bundan sonraki patlamada ne olacak

tarihe not olsun diye bundan sonraki patlamada ne olacak sorusunun yanıtını arıyorum veya bir sonraki patlamadan sonra ne olacağı üstüne öngörümü kayıt ediyorum.

farkındaysan bir daha patlama olacak mı demiyorum çünkü bu soru abesle iştigal. evet bir sonraki patlama olacak çünkü biz istesekte, istemesekte artık anlı şanlı bir ortadoğu ülkesiyiz hemde terörlüsünden. ve biz bu hızla gidersek ne yazık ki gelecek yıl savaşan bir ülke olma yolunda ilerliyoruz.

işin vahim yanı ise bu kadar karmaşa karşısında hiç kimseden de herhangi bir tepki de gelmiyor. yapılanlar ise hep aynı yaratıcılıktan uzak, onlara ne öğretilirse onu yapan bir avuç medya, troll ve bunları yönetenlerin tekrarlanan döngüsü.

şimdi gelelim bundan sonraki patlamada ne olacak sorusunun öngördüğümüz cevabı madde madde yazmaya:
  1. ilk yapılan haber yasağı getirerek muhalif tüm haber kaynaklarını susturmak. birde internet yavaşlatılıyor diye duyuyorum ama turkiyede olmadığım için bilgim yok. bir soraki patlamada en iyisi toptan kesmek zararlı görülen sosyal paylaşım sitelerini….
  2. hemen ölü ve yaralılar hakkında bilgiye boğup konuya hakimiz mesajı vermek.
  3. araya muhalifinlerin konuyla alakalı begenilmeyen tweetini mansetlere taşıyıp, bu kadarına da pes demek. haberler klasik ‘… dan skandal tweet’ şeklinde oluyor (bu kafaları salçalamaya giriş oluyor aynı zamanda).
  4. terör örgütünü ve faili bulduk demek. buda ‘ilk bulgular … örgütünü gösteriyor’ şeklinde haberler.
  5. yabancı ajansların, milletlerin, v.b. haince açıklamaları ile dünyaya karşı tek başımıza savaşıyoruz havasının oluşturulması. bu aynı zamanda olayın arkasında hayin esed var şeklinde haberlerlede iyi gidiyor (dikkat edeersenizesed klasik ben bunun yanına artık bir sonraki patlamada bir de paralel patlatılır diyorum)
  6.  artık bu aşamadan sonra seri şekilde kirlilik yaratacak derecede resmi, gayri resmia çıklamada  bulunulmalı.
  7. sonrasında istihbarat var idi, tedbirler alınmış idi, o var idi bu var idi demek. e peki bu patlama neden oldu sorusunu yanıtlamaya gerek yok zaten unutulacak.
  8. pkk kesin kandilden sinirleri bozan bir açıklama patlatacaktır.
  9. artık bu dalganın sonunda zaten ilgi dağılmaya başlıyor, rahatlanabilir. muhalefet partilerine biraz atarlanma, biraz milliyetçilik gazı ve dini söylemler harmanı aracılığıyla iş iyice yumuşatılacak.
  10. bundan sonra artık yayın yasağı kaldırılabilir zaten millet ambole oldu ve herşey kontrol altında.
  11. bir skandal haberi ile bir patlamaya daha nokta konulur.

Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Yorumlar

Bir cevap yazın