sahil ve iskele

yatlara otostop çekmek

hiç otostop çektiniz mi ? ben çektim, otostop çekmek özellikle lisenin son dönemi ve üniversite döneminde arkadaşlarla beraber hayatımızın bir parçasıydı efsane otostop anılarına imza atmışlığım vardır.

otostop temelde diğer arkadaşlarım ve benim için pek tabii ki de bedava ulaşımın anahtarıydı ama yıllar sonra şunu da gördüm ki otostop çekerken bedavaya bir yerden bir yere gitmekten daha önemli olan çok farklı insanlar tanıma imkanım olmuş. şimdilerde ise genelde sektörün taşıma kısmında bulunuyorum çoğunlukta …

peki aklınızdan hiç limandaki teknelere ve yatlara otostop çekmek geldi mi! hadi oradan diyeceksiniz, çekilirmiş bende yeni öğrendim.

Geçenlerde internette nasıl karşıma geldi bilmiyorum ama bir anda kendimi alternatif yelkencilik (alternative sailing sitesine buradan buyurun) sitesine denk geldim. bir nevi hippilerin yelkenci versiyonu ki onu bir sonraki yazıda yazarım.

madde madde yatlara otostop çekmek ;

  • doğru zamanda doğru yerde olun; örneğin atlantik okyanusunu mu geçmek istiyorsun ekim ile aralık ayı içerisinde cebelitarık boğazında olmalısınız.
  • doğru zamanda doğru yerde olduğunuza göre şimdi marinada yaşlı kurtar ile muhabbet kurmanın zamanı onlardan gemiler, rotaları, ve kaptanları hakkında bilgi alabilirsiniz.
  • rıhtımda güler yüzün ve en pozitif halinle muhhabet kurma zamanı
  • veya bir kano ile demirlemiş teknelerin etrafında çay/kokteyl saatinde dolanıp sizin gitmek istediğiniz yöne giden tekneler varmı içkinizi alıp yanlarına yanaşın ve konuşmaya çalışın.
  • o bölgedeki bedava internet bulunan cafe/yeri bulun çünkü yelkenciler de bedava internet için buraya gelecekler ve onlarla muhabbet kurma şansınız olacak.
  • malum internet çağındayız, internetten de şansınızı deneyin; findacrew.net crewbay.com crewseekers.net
  • artık gideceğiniz yöne gidecek bir tekne buldunuz ama bitmedi, hareket etmeden detayları netleştirin; yemek, mazot v.b. harcamalarını nasıl paylaşacaksınız; marinaya demirlediğinizde tekneye gözkulak olmak zorundamısın yoksa sende gezebilir misin.n

detaylı ve yazının orijinal ingilizcesi (how to hitchhike a sailboat) için şuradan buyurun.


Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Yorumlar

Bir cevap yazın