freeday session logosu ve logo anlatımları

dünkü yazımı birdaha okuduktan sonra bikaç noktayı ıskaladığımı fark ettim ve bu yazı geldi. tabii bu arada logo çalışmaları da yaptım tabii ön taslaklar bunlar çalışmlarımı aşağıda görebilirsiniz;
freeday_logo.png

logoların genel değerlendirilmesi anlam açıklaması : her tasarımcı bazen saçmasapan olsa da(tabii bu size geliyor çoğunlukta 🙂 ) her logoya bir anlam yüklemektedir veya ona birşey çağrıştırdığı için o karalamayı yapmıştırbende benim karalamalarımı anlatayım bari:)
1. logo aslında yazı logo stilini benimseyen tasarım 3 renkten oluşuyor 2 mavi tonu dinamik renkler olup oluşumun dinaminizimini gösteriri ve 3. turuncu ise statik bir renk olup oturaklı yapısını temsil eder ve i nin 3 i si ise birleşip bir hareket oluşturmaktadır misal rüzgar gülleri enerjiyi simgeler ve bende burada bir nevi yüzgar gülü ele aldım ve noktaların birleşimi ise özellikle üst üste bindirilmiş olup toplanmayı simgeler ve merkezin sağlamlığını temsil eder.
2.logo bu logo bu logo şu sıralar revaçtaki logolardan olup konuşma bulutu(session ın yer aldığı) oturumun konuşulan bir yer olduğu ve katılıma açık olduğunu simgeler ve freeday den de kopuk değildir yani bir bütün hareketidir yine 2 renk dinamik ve statik tir açıklamasını 1. logoda yaptım renklerin
3.logo sırası bı sırada kısaltmalar kullanılmaktadır ve bunları topluca açıklayacağım ilk sıradaki logo oklar hedeflerimizi ve birimleri temsil etmektedir ve özellikle statik renktedir ki kararlılığı simgeler ikinci sıra ise f harfi biraz roma askerinin kasket(helmet)ini simgelese de iletişimi simgelemesi amaçlanmıştır aynı şekilde üçüncü sıradaki s nin üstündeki üç çizgi yine ilteşimi simgelemektedir.

ne diyelim bu kadar uzun oldu ama anlattığımı sanıyrum logoları ve anlamlarını umarım beğenilir gerçi ben şöyle bir baktığımda tüm logoların kaliteyi elden bırakmadıklarını görmekteyim

favorimi sorarsanız 1. favorim oldu aslında 2. de güzel ama bakalım hangisini seçeceğiz


Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

“freeday session logosu ve logo anlatımları” için 2 cevap

  1. ibrahim avatarı
    ibrahim

    nacizane yorumum :

    2. ve 3. logoları salla. reklam afiş gibi olmuş. ama birincisi güzel.

    bence session kelimesini freeday in altına yazıp daha derli toplu bi zemin üzerinde uygularsan. daha güzel bişeyler olacaktır. bide renkler çok klasik!

  2. Serkan avatarı

    Üstad Selam.
    Hocam Logo deyince neden aklımıza sadece ismi yada ismin kısaltılmış halleri geliyor.Birçok büyük şirketin logosuna baktığımızda böyle bir şey yok.Örnk olarak nike.Nike’mi yazıyor yada NK felan mı? hayır. Bence daha çok insanların aklına ilk bakıştı çıkarılan ürüne dair fikirler vermesi lazım.Ne biliyim bir beyin çark yada bir symbol bile olabilir.öyle olması bence daha şık.
    Saygılar Serkan

Bir cevap yazın