freeday session oluşumu üzerine ??

bu aralar yazamıyorum kusura bakmayın malum freeday oluşumu içindeyiz kocaeli li bilişimci arkadaşlar la beraber destek yardım fikir olanları bekliyoruz ; gelelim yazıya ;

freeday oluşumu nedir = aslında olay çok basit bilişimci arkadaşlar (kocaelinde yaşayanlar) olarak birbirimize destek, eğitim ve bilgi paylaşaımını oluşturabileceğimiz bir sinerji oluşturmaya çalışmaktayız.

freeday oluşumu nasıl başladı / nerden çıktı = aslında akla gelecek en güzel soru şu zorunuz neydi , nerden çıktı bu v.b. gelelim bu soruların temel ve hızlı cevaplarına aslındaolay şöyle başlıyor serkan, murat ve muarrem cumaları toplanmaya başlıyorlar geyik olsun da rahatlayalım sonra akıllarına yaw enisi de çağıralım diye geliyor böylece başlıyorum çay ocağımızda toplanmaya sonra ahmet, ibrahim, erdem, erdoğan ve fatih toplanmaya başladık tabii bu çekirdek kadroya zaman zaman gelenler ve gidenler olmaya başladık sonra sanırım murat yaw bunu bir dernek haline getirelimi dedi ve niyeti bozduk gerçi çok uzun süre lafta kaldı ama bakalım devamında ne olacak nereye varacağız.

hangi aşamadayız = aslında şu anda daha emekliyoruz daha tam anlamıyla işe koyulamadık web safası ve forumlarımızı yapılandırma çabasındayız bu işin admin liği sanırım erdem de olacak . ve aslında benim düşündüğüm iş biraz daha resmi hale getirmek yani işleri biraz bölmek artık hani biraz bölünürüz diye düşünüyorum
nasıl dersek ; bence artık herkesin bir işin ucundan tutma zamanı geldi bölünmekten kastım şu aslıdna standart dernek veya örgüt yapılanmasında (örgüt diyince insan garip oluyor ama buradaki örgüt kavramı örgütlenme bir ağ haline gelme ) olduğu gibi ;
sayman: üç beş kuruş toplanması falmn lazım olur ee birinin hesabı tutması lazım 🙂
iletişim ve web sayfası birimi: bir bişimciler topluluğu olarak bu da hayati önem taşıyan bir kol bence hem dış dünyayla iletişim hemde kendimizi tanıtmamız açısından önemli.
üyelik birimi: aday üye toplanmasına bakacak ve mevcut üyelenme yapısının sağlıklı olmasını sağlayacak bir yapının kurulmasından sorumlu ve bence aslında yapının iskeletlerinden biri.
dış ilişkiler birimi: diğer kurumlarla iletişim sağlayacak ve dışarıdaki dünya ile koordinasyonu sağlayacak bir birim tabii iletişim birimi ile koordinasyonu önemli aslında ikisi bir bütün sayılır.
proje üterim birimi: ki bu yapılanmanın taze kamasına ve parasal olarak yapılanmasına imkan sağlayacak ve bu işteki yeni arkadaşlara tecrube edindirecek. bir hareketin parasal olarak sağlam durması lazım herşeyden önce o yüzden bu birimin çalışları çok önemli ve aynı zamanda diğer birimlerle de koordine olması lazım bu birimin ihtiyaç duyduğu elemları üyelik biriminden ve ilertişimi de dış ilişkiler biriminden alacak ve projelerin web yapılanmalarını da iletişim birimi sağlayacak o açıdan bu bölümün devamlı hareket etmesi ve diğer birimleri de mecburi ve doğal olarak harekete geçirmesi lazım.
yazman; bunları kayıt altına alacak bir yazman olması gerek mecburen diğer türlü yapılan veya yapılacak olan herşeyin sözde kalamamsını sağlamalı 🙂
denetim birimi: sistemin sağlıklı ve zinde kalması için denetlenmesi şart bence bu bir gestapo denetlenmesi şeklinde değil daha çok chek up yapacak bir yapılanma denetlemeleri yapıp gereken birimleri uyarmalı ve bunları kayıt altına almalı ve gerekirse düzenlemeye,düzetmeye gitmeli.

yapılanma bu şekilde sağlıklı olacak şeklinde görünüyor. şimdilik bence bir başkan ve başkan yardımcısına gerek yok o biras daha etlenip butlanınca olsa daha iyi olur. parasal gelirlerse projelerden elde edilecek gelirlerin bir kısmı (kararlaştırılan) o projedeki tüm çalışanlara verilmeli ki projeye katılım olsun ve istensin.
bunları yaptıktan sonra eminim ki bu oluşum çok iyi yerlere gelicek gerek sektörde çalışanlara gerekse bu sektöre yeni giren veya girmek isteyenlere büyük ölçüde yardımı olacak bakarsınız kocaelinde bir bilişim şehri kurmuşuz olmaz mı 🙂


Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

“freeday session oluşumu üzerine ??” için 4 cevap

  1. Serkan avatarı

    Ooo hocam sen genel yapıyı oluşturmuş ve web ortamına yollamışsın.Biz gizliden büyücektik olmadı şimdi:D.Büyümekten konu açılmışken web sayfası tasarımı ne alemde hocam tasarımı yollada kodlamaya başlayayım.(tasarımı ben yaparsam kimse girmez ne resil bi site diye :D:D:D ). Bi ara buluşalım da şu tasarım işi sonlansın ben anca 6 yıl 6 ay 6 günde kodlamayı bitirim :D:D Haberini bekliyorum. Anlımızın akıyla çıkalım şu işten.
    Kolay gelsin…
    Saygılarımla Erdem.

  2. Erdem avatarı
    Erdem

    Hocam yorumu yaptık biz serkan girmiş gibi oldu sen ayarlarsın artık. Anladın sen onu

  3. ibrahim avatarı
    ibrahim

    abi biliyosun bu session olaylarınınn fikir babalarından biri olarak, enis kardeşimizin gayretlerini takdirle karşılıyorum. ve buradan elimden gelen yardımı yapacağıma söz veriyorum.

  4. ibrahim avatarı
    ibrahim

    yorumların kırpılıp biçilip yayınlanmasına karşıyım

    bi önceki ibrahim ismi ile yayınlanan yorum şahsıma ait olmayıp,
    tamamiyle montajdır.

    kamuoyuna duyrulur.:)

Bir cevap yazın