bozcaadada kısa bir mola ve santur

santur çalan önder

bu yaz maşşalah askeri mal olamama ve yeniden şirketleşme çalışmalarıyla beraber çok yoğun bir tempoa devam etmeye çalışıyoruz ama şansa bakınki bu sende ömrümde nerdeyse yapmadığım kadar yaz tatili yaptım bi tezat var tabii ki ama naapalım oluyormu oluyor. İlk tatilim marmaris ten sonra şimdi deilece bozcaadaya gidelim dedik daha doğrusu annemin bozaada aşkı bizi oraya sürükledi de diyebiliriz, zaten emekli olunca yerleşmeye karar verdi gibi bakalım hadi hayırlısı ….

ve gelelim santur a santır da ne veya santur nedir, doktor bu ne demeyin  resimde gördüğünüz çalgının adı santur arkadaşlar ilk duyduuğum anda beni sanki aldı 16.yy osmanlı kasırların a götürdü bir yaz akşamınd apadişah oturmuş yanıbaşında da santur çalıyorda çalıyor. şans bocaada garip bir yer yani en azından ben her gittiğimde hayatımda bilmediğim birşeyler öğreniyorum diyebilirim.

santur ve karagüneşle tanışmamızın hikayesine gelince;

öğlen saatleri adan da sevgi öyle bi mayhıoşlukla oturuyoruz sabah kahvaltısı sonrası sanrsam aa iki kişi geldi bi kız bi erkek kızın elinde garip bi deri çanta var bond çanta gibi ama değil tipi daha dikdörtgen aldı ordaki herkesi bi merak, daha sonra sevgi teyze bi çalgıymış dedi ama ismini sçylemedi herneyse gel zaman git zaman akşamleyin bu ikiliyi dört kişi şeklinde yakaladık santuru taşıyan kızımız önderin (ki kendisi olabildiğince nazik ve sabırlı biri ki onlarca defa bu ne nerden gelmiş sorularına yanıt verdi)kız arkadaşı oluyormuş ve onun kız  arkadaşı ve kız arkadaşının erkek arkadaşı toplam dört kişilermiş ama santuru önder çalabiliyormuş. derken bize buradan da okuyabileceğiniz gibi santurun ne olduğunu irandan çıkan eski bir çalgı olduğunu anlattı ve  başladı çalmaya aman allahım nasıl bi ses nasıl rahatlattı beni anlatamam sonra biz oradan bozdcadanın meşhur salhanesine gittik hepberaber gençler olarak orada da saz , gitar ve santur karmasına çalıştıkki tam da olmadı gibi sonra santur dinledik ve bu arada ben önderlerin karağüneş diye şuradan girebileceğiniz bir sitesi olduğunu ve genelde ya barışa rock gibi  konserlerde çaldıklarını veya taksimde tünelin oralarda sokakta çaldıklarını öğrendim.

ne diyeyim cehaletimizden biraz daha arındık bişeyler öğrendik sizde girin sizde öğrenin web sitelerinde çalışmalarını dinleyin dinletin millet ismail yk dinleyeceğine karağüneş dinlesin birazda …


Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Yorumlar

Bir cevap yazın