yeni türk liraları ve fotoğrafları …

yeni türk liraları dün tv den duyuruldu gelecek yık artık paramıza yeni türk lirası değil yeniden tl diyeceğiz. ön yüzlerdeki atatürk resimleri eski baknotlardan almışlar diye duydum ama enin değilim eski, yeni hoşçizimler değil ve estetiği de yok. herneyse duyurudan hemen sonra bende fotoları buldum ama anca bugüne kaldı yayını iş güç malum mesai durumları. paranın gözü kör olsun 🙂

  • demir paralar : tek kelime beğenmedim, ısınamadım. naapalım
    2009 turk lirası 2009 turk lirası 2009 turk lirası
  • 5 liralıklar: atatürk fotoğrafı gülüyor, güzel ama ne biliim pek de benzememiş gibi…
    arkadaki zat ord. prof. dr. aydın saylı ; buradan kim olduğunu öğrenebilirsiniz. ama mühim isanmış utandım kendimden.. bide işte bilimsel şekiller var hoş olmuş.

    2009 turk lirası 2009 turk lirası

  • 10 lira lıklar : ön taraf hakkında yorum aynı, arka taraf ise cahit arf hocanın anısına olmuş ki tübitak ta kütüphanesi vardır kendinin ki bende o kütüphanede araştırma yapmıştım buradan kim olduğuna ulaşabilirsiniz , birde işte adam matematikçi diye denklemler falamn koymuşlar  😀
    2009 turk lirası 2009 turk lirası
  • 20 liralıklar : ön taraf yine aynı sorundan müzdarip arka taraf ise mimar kemaleddin bey buradan kim olduğuna ulaşabilirsiniz .  işte etrafıda ona binaen mimari yapılarla süslenmiş.
    2009 turk lirası 2009 turk lirası
  • 50 liralıklar : ön taraf yine aynen arka taraf ta fatma aliye hanım gene tanımıyorum ama buradan ulaşabilirsiniz. ilk kadın romancılığı biaz şaibeli gibi görünüyor.
    2009 turk lirası 2009 turk lirası
  • 100 liralıklar : ön taraftaki atatürk fotosu en kötü olanı herhalde , arka taraf ise ıtri var buradan kim olduğunu görebilirsiniz.
    2009 turk lirası 2009 turk lirası
  • 200 lira lıklar : ön tarafı geçiyorum arka tarafta ise yunus emrenin resmi var bilmeyen öküzler ise şuradan ulaşabilirler kim olduğuna.
    2009 turk lirası 2009 turk lirası

Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın