tiyatro rita

rita

bugün akşam uzun süredir yapmadığım birşeyi yaptım ve tiyatroya gittim hernekadar blogu takip edenlerin; ” sende son dönemde iyiden iyiye kültür kumkuması oldun” dediğini duyar gibi olsamda ne yapayım işte kendini arama çalışmaları diyelim kısaca…

tabii konu tiyatro olunca ve kocaelinde yaşamaya çalışınca öyle şurasımı burasımı olmuyor kocaeli büyükşehir belediyesi tiyatrolarına kendinizi teslim etmek zorundasınız.

herneyse tam bir arkadaşla cafede otururken birde baktım saat sekize on vardı birden yaa ben tiyatroya gidicektim ama herhalde geç kalıdım dedim ama birden karşıdan, hadi gidelim yetişiriz gazı gelince birden kendimizi arabada bulduk seri bir parktan sonra hızlı bir gişe işlemi ve tam oyun başlamıştı ki biz yerimize oturduk.

dikkatimi en çok çeken şu oldu yaa yok biz gerçekten iki yüzlü milletiz sorsan herkes tiyatro aşkıyla dolu herkesin imkanları yok tiyatroya gitmek için ama kardeşim bu kadar da tiyatro aşkı olan insan varken tiyatronun yarısından fazlası boştu ne demek lazım meçhul. hıı ayrıca fiyatlar şöyle öğrenci: 3lira tam: 5 lira

4408_b_2188

oyunun secerisne gelince aynen copy paste yapıyorum ;

Rita
Kocaeli B.B.Şehir Tiyatroları

Yazan : Willy Russell
Yöneten : A. Necat Birecik
Oyuncular: Funda İlhan – Ufuk Aşar

Yer yer komedi yer yer dram unsurlarının etkili olduğu oyun da ;
Dr. Frank  sadece öğrencileriyle paylaştığı keyifli edebiyat derslerini, sokaktaki insana da götürmeye karar verir ve açık dersler vereceği yönünde bir duyuru yapar.  Bu ilginç teklife yanıt sadece kuaförlük yapan, ucuz aşk kitapları okumayı seven Rita´dan gelir. Hayata çok farklı bakan iki insan yavaş yavaş yakınlaşarak birbirinin hayatını değiştirir. Rita, gerçek edebiyatı keşfederek, hayatına kocasının çizdiğinden daha farklı bir yön verebileceğini keşfeder ve bir anlamda özgürleşir. Frank ise kendisini alkole sürükleyen kişisel problemlerinin üstesinden Rita sayesinde gelmeye çalışır.

oyun güzeldi akıcıydı ve en önemlisi haftanın yorgunluğunu üstümden aldı.

süleyman demirel kültür merkezi telefon numarası: 0262 323 38 36


Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın