kousat ve-ile dalmak

şimdi herkes nerden çıktı bu dalma olayı diyor, bazıları sen iyice azı gemiye aldın şeklinde üstüme geliyor ama duruuuuun cevabım var 🙂 ;

kabul zaman zaman hobi olarak garip olaylara girsem de bu sefer güzel bir hobi çalışması içindeyim…

dalışın hikayesi :

hikaye bu yaz zannedersem ikinci tatilimde gerçekleşti (havaya bak ikinci tatil heyt be diyenler ve beni tanımayanlar yazın 3-4 tatile banamısın demeyen, her boşlukta bir yerlere kaçan ve bunun aile geleneği olduğunu bilmeyen cenadır deyip geçiyorum.); aşağıda resmini gördüğünüz can kardeşlerimden evren temmuz ayının  perşembe akşamı telefon açtı ve ” olm hazırlan marmarise gidiyoruz biraz takılır geliriz sen bursaya gel burdan benim arabayla gece güle oynaya gideriz” şeklinde beni gazlama çabalarında tabii benim bünyenin de gezmeye nasıl meyil olduğunu bildiğinden ben yok olmaz, işim var,param yok bahaneleri sıraladıkça o bana başka bir anti tez sıraladı ve aldı beni marmarise götürdü. bende bir anda ufak çantamla ertesi gün marmariste otel arar şekilde buldum kendimi, ( aradığımız kriter şu minimum 4 yıldızlı, havuzu geniş olacak [adam denizde yüzmüyor], herşey dahil olacak, odalar geniş ferah olacak, şehir merkezine yürüyüş mesafesinde olacak) en sonunda buldum oteli zorda olsa. tabii bizim de gamsızlığımız rezarvasyonsuz marmarise kalkıp gitmek. tabii bir de bana sorun nasıl bulduğumu oteli ayrıca. işte bu yüzden aklımda intikam fikirleriyle dedim ki bu adama nasıl eziyet ederim hem de ben zevk alırım aa birde baktım scuba teknesi (sonradan korsan olduğunu öğrendik) gel dedim dalıcaz hem de sen ısmarlayacaksın biraz mırın kırın ama ikna ettim tamam dedi dalarız, anlaştık adamla tekne sabah saat 8:30 da kalkıyor. tabii ikimizinde de sabah uyanma problemi var birde marmariste ve de  illa ki geceleri eğleniriz biz ik kişi olunca sonuç olarak sabah ben elimde mayom uyuyakalmışız ama ben mayodan olaya ciddyetimi anladım niyetim bozuk bu dalma şeysine 🙂 .

evrennerden koüsat :

gelelim ikinci soruya nerden kousat; yapı olarak hayatım boyunca karşıma çıkanı şans olarak değerlendirip üstüne gittim.  işte kousatta böyle karşıma çıktı birgün okulun içinde yürürken bir de baktım yanda stand aşağıda resmini gördüğünüz gizem ve nihan (ki nihan aynı zamanda kardeşimin arkadaşı  annemin tur ve öğretmen arkadaşının kızı çıktı) yeni üye kaydı için etrafa bakınıyorlar 🙂  bende kartlaşmış üye olarak yazdırdım isimim iki üç gün sonra eğitim haberini aldım 3 gün konferans eğitime gittim işi asıp sonra da sınava girip dalmaya hak kazandım. ilk başlarda gereksiz bir eziyet gbi gelse de sonradan iyiki de kousat denk gelmiş dedim içlerine girince.

gizem nihan

ve eğitim gezisi ayvalık …

herneyse tüm sınavları geçtik falamn buradan ulaşabileceğiniz kousat web sayfasından ayvalık gezisi ilanını gördüm ve hemen  kayıt oldum  bu sefer dalacak enis kesin diyerek kendi kendime.

gezi günü hazırlandım akşam gezi toplanma yerine gittim tabii ki 10 dakika geç kaldım ama allahtan gez yarım saat geç başladı kendi kendime tam benlik bunlar diyorum tabii 🙂 . velhasıl macera bi şekilde başladı daha sonra bir kere dalış buddyim, oda ve yolda koltuk arkadaşım olan daha önce de sağlık raporu alırken tanıştığım aşağıda görebileceğiniz baranla başladık yola.

baran

şimdi bu dalış gezilerindemi yoksa kousatta mı bilmem ama bir adet var briefing veya değerlendirme topantısı; her dalıştan sonra veya yolda kısacası her yerde yapılan aktivite; anlatılıyor ben şunu gördüm bunu gördüm v.b. ben de genelde konuşmaya başlayınca geyik yapıyorum ya şimdilik tahammül ediyorlar konu dışına çıksamda ne diyeylim saolsunlar.

dalışın ilk günü bakalım dedim yol boyunca disiplin falmn herkes atıp tuttu bende içimden yaw alt üstü dalıcaz diyorum sanki uzaya adam fırlatıcaz havalarına neden giriyoruz diye kendi kendime söylenme modundayım hepimizi bir hocaya dağıttılar bende önder hcocaya(aşağıda okuyacaksınız) ya dedim “hocam sizin elektriğiniz çok hoş keşke beraber dalsak ne güzel olur” güldük onun gurubunda değildim… ;

önder hoca:
ben bazı insanların ışığına inanırım ilk gördüğümde bana hep pozitif elektrik verirler ve ben tanımasamda o insanları hep severim ilginç bir şekilde işte önder topbaş da böyle biri sakin, güler yüzlü ve bence kendini adamış biri acelesi yok hayata karşı. herneyse aynı zamanda da 3 yıldızlı eğitmen  ve gurubun en deneyimlisi – kanaat önderi diyelim kendisine  :D.  şans dalış zamanı geldi bir karışıklık olmuş veya ben mi yavaş kaldım, eğlendim etrafta noolduysa atladığımda suya önder hocanın gurubuna düştüm zaten önder hoca da bari dedi başka birşey isteseymişsin ama yok dedim ben memnunum 🙂  herneyse ilk daldığım insan önemliydi benim için şans işte istediğim kişi oldu. atlayınca baktım tüm kurallara uyuyoruz içimden çok disiplinli dedim ama naapalım.  sonra öğrendimki bu sporda ne zaman cıvıtsan oradan arıza veriyorki başıma hep geldi yok maskem su aldı yok kemer gevşedi, vıdı vıdı vıdı.

önder topbaş

ihsan hoca:
değinmeden geçemeyeceğim biride ihsan hoca ikinci dalışı yaptığımız hocamız daldık dedi ki ben kimselere benzemem gerçekten de öyleymiş anladık bir kere dalınca. onda da benim gibi bir gezgin ruhu var ikincisi sağlam espiriler var ayrıca kendime not bir gün derinlere dalarsak da çimlenmek istersem ( çimlenmek karşı tarafın hava tüpünü beraber kullanmak oluyor. kendi havan bitince mecbur) bana kesin bi su yutturur gibime geliyor(sebebi aramızdaki espiride : ) )

ihsan hoca

genel görüşler:

şimdi herkesi ve herşeyi tek tek yazmaya çalışsam yazamam o yüzden genel olarak özetleyeyim bir kere bu işe niyetlenen herkes iyi kaliteli insanlar insana zarar gelmez yani aşağıda toplu resimde de görebilirsiniz. eğlenceli bir hobi edindim galiba. ilginçtir çok ta sevdim orada ki bilinmeyen mi yoksa o risklere rağmen başka dünyalara ulaşmak mı bilemiyorum ama sevdim işte her şeyi anlamlandırak ta gerekmiyor, hatta keşke daha önce dalsaydım diye üzülmedim bile değil

kousat toplu resim

bu arada dalıştan başağın mailinden bir kısım yayınlayayım ki herkese aynı etkiyi yaptığını anlayın ;

başak’ın maili;

maalesef resmini bulamadım az çektiğim fotoğraflarda kusuruma bakmasın artık

“slm enis, söz verdigim gibi ve sıcak sıcak resimlerini yolliim dedim. diğer cektigim tüm resimleri de erkmene ve klübün mailine aticam. resimlere baktıkca istemsizce suratımda koca bi gülümseme oluşuveriyo, cok yorulmusum ama kesinlikle degdigini düşünüorm. tekrar görüsmek üzere..”

son olarak benim gözümden gezi ;

Resitekne üstü toplanma

dalış teknesi

ayvalıkta kıraathane

p.s.: uzun süredir yazmamadan sonra iyi geldi bu yazı bayağı


Yayımlandı

kategorisi

, , , , ,

yazarı:

Yorumlar

“kousat ve-ile dalmak” için 2 cevap

  1. […] den oluşan çok ucuz bir kombinasyon buldum ve dalış hocalarımdan daha önce buradan ulaşabileceğiniz yazımda bahsettiğim kimseye benzemeyen ihsan hocaya bir e-mail attım; […]

Bir cevap yazın