devlet hastanesi kalitesinde özel = özel acıbadem hastanesi

acıbadem logo

birazdan okuyacağınız yazının aynısını özel acıbadem hastanesi veya sağlık grubunun genel merkezine telefon açıp ,ki maalesef diyemeyeceğim tahmin de etmiştim bir şikayet e-mail adreslerinin olmayacağını, müşter memnuniyeti hattından söz uçar yazı kalır diyerek gözde hanım dan aldığım [email protected]  e-mail adresine gönderdiğim mailin aynısıdır; 

sayın alo acıbadem yetkilisi;

size bu maili bursadaki hastanenizin cafeteryasından yorulmuş bitkin ve sinirli bir halde yazıyorum ayrıca yazım boyunca hiçbir şekilde kişi ismi belirtmeyeceğim çünkü sorunumun kurumunuzun anlayışı ve yönetimiyle alakalı olduğunu biliyorum…. annem bir süredir kanser hastası ameliyatlarını bursa ali osman sönmez onkoloji ihtisas hastanesinde yaptırdık ki bilmeyen için söyleyeyim anlı şanlı bir devlet hastanesidir kendisi. ondan sonra da sıra kemoterapi faslına geldi bu aşamada kemoterapinin etkilerini göz önüne alarak  özel hastanenin bizim için daha iyi bir seçenek olduğunu düşünerek hastane ve doktor arayışına geçtik. gerek doktorunuz gerekse gözümdeki acıbadem imajından dolayı ve sigorta anlaşmanızdan dolayı sizi seçmeyi uygun gördük nedeni gayet basitti rahat kaliteli hizmet almak.

bursadaki hastanenizin onkoloji bölümü yeni açılmış ve ben annemin ilk kemoterapi kürü sırasında işlerimin yoğunluğu yüzünden maalesef hastanede yer alamadım ama bir karmaşa olduğunu annem ve yanındaki refakatçi olan kız kardeşim söyleseler de taşınmanız (bundan 1.5 ay önceydi)  dolayısıyla olabileceğini düşünerek anlayışla karşılamalarını söyledim ve ben pek tabii ki anlayışla karşıladım.

ama gelin görün ki şu anda 3. kemoterapi seansını alıyoruz ve ben iki kemoterapi sırasında da annemin yanındaydım birebir şahit olduğum olayların sonucunda artık dayanamayıp patlamam neticesinde üst kattaki caefeteryada yazarken herhalde annemde kemoterapisini almaya başlamıştı (herhalde dememin sebebini birazdan anlayacaksınız) .

gelelim neden bu kadar tepkili olmamın sebebine ;

yetkili arkadaşım hepimiz insanız o yüzden bu tepkim kesinlikle bir veya birkaç kişinin hereketlerinin neticesinde yazılmıyor. sırayla gidelim hastaneniz bütün sağlık sigorta kurumlarıyla anlaşmalı ve belli ki insanlar acıbadem ismine benim gibi inanıp devlet hastanesine gideceğime en iyisi acıbademe gideyim diye düşünüp sizi tercih ediyor ama bugün sabah saat 08:05 te hastaneye gelip saat 12:00 cavarında hala doktor muayene sırası gelmeyen  sonra yazıyı yazmaya başlamadan 10 dakika önce kemoterapi odalarının orda görüp koluna iğne yolu açılıp bak oğlum benim halime diye yakınan sabah bekleme odasında yanımda oturan teyzem dahi sizden şikayetçi haa o size benim gibi yazmaz yazmaya uğraşmaz veya klasik “yaa yazcağım da ne olur” der o ayrı ama ben bu yazıyı internette kendi web sitemde de paylaşacağım. bana bir özel hastane gösterin ki sabah saat sekizde gelip öğlen saat 12 de hala doktor bekleyin saat dokuzda gelenin ise öğleden sonra saat bir de sırasının herhalde gelir denildiği  ve bu keşmekeşin bir hastanenin kanserle alakalı olan daha da bir ihtimam isteyen bölümün de olsun.  evet kanserli hasta çok zaten sıradaki insanlar hep bunu diyorlar kendilerini avutmak veya sinirlenmemek için herhalde ama  inanın deneyimle sabit biz türkiye cumhuriyeti devletinin beğenmediğimiz ali osman sönmez devlet hastanesinde çok daha iyi çok daha iyi hizmet aldık orada tek beğenmediğimiz şey yemeklerdi onu da dışarıdan getirttik oldu bitti haa sıra varmıydı diyeceksiniz vardı ama inanın biz çok daha önce muayene olduk “özel” (maalesef özeli parantez içinde kullanıyorum) acıbadem hastanesinde.  çözümü sizin araştırmacı kadrolarınızın benden çok dah iyi bileceğini tahmin etmeme rağmen bir kere de ben 3 aylık hastane deneyimimle düşüncelerimi söyleyeyim bence çözüm  basit;  ya hasta kabullerini yayacaksınız ki bilindiği üzere onkoloji hastalarının yüzde doksanının ne zaman hastaneye birdaha geleceği bellidir veya doktor sayınızı arttıracaksınız  o da olmadı başka hastanelere yönlendirebilirsiniz hastalarınız ama buradaki zihniyetinniz şu gibime geliyor hastane daha yeni  buranın parasını çıkarmamız lazım e zaten bunlar kanser hastası bize mecburlar beklerler işleri ne evde yatacaklarına burada beklesinler diyorsunuz galiba..

ikinci sorun personel sıkıntısı tamam anlıyorum özel bir kuruluşsunuz ve bu bir hastane de olsa para kazanmanız lazım her hastaya bir  personel gibi bir özel isteğim de yok ama koca onkoloji hasta kabulde 3 adet çalışan ve sadece bunlardan biri hastaları doktora yönlendiriyor o da şimdi sizin sıranız birazdan siz gireceksiniz demekten bunalmış en ufak soruyu sizden öncekiler de haklı olarak tepkili olarak sorduğu için kendilerini savunma mekanizmasıyla yanıtlıyorlar benim yaşadığımsa şuydu sorum; ” acaba öğleden sonra daha mı az yoğun olur”  amacım hani bundan sonraki gelişimizde herkes sabahtan yükleniyorsa hastaneye biz öğleden sonra gelelim ki daha rahat edelim daha az sıra bekleyelim.  ama sonuç şu ” efendim sizi sıraya yazdım beklerseniz sıranızı ben zaten size söyleyeceğim sıraları değiştiremem v.b ” türevinde bir cevap ve ben tekrarlıyorum çok sakin bir şekilde soruyorum sorularımı sıfır sinir durumunda. bu ve bunu gibi birkaç örnek verebilirim ama biri yeter sanırsam. personel bunalmış yorgun devlet hastanesinden tek farkı 657 ye güvenip hastayı veya yakınını direkt çemkirememek ve azarın sonunda zoraki bir gülümseme ki yine biz bunları daha önceki devlet hastanesinde yaşamadık.

ve hastane donanımı ve genel görünüm ;

evet hastaneniz çok temiz bu özelliğinizle devlet le aranızda çok fark var binanızın bir tarzı var gayet iyi döşenmiş durumda ama gelin görünki dış kap janjanlı ama bir kere havalanadırma sisteminiz ya birden sıcak ya birden soğuk üflüyor fanlardan ve fanlar direkt insanların üstüne doğru üflediğinden ben  hali hazırdaki dünden kalan kendimi kötü hissetmemin üstüne herhalde grip olacağım havalandırma sistemi yüzünden burnumda akıntı başladı bile.

bu önemli değil bi nebze ama gelin görün ki kemoterapi kabinlerinde kemoterapi ilaçları bitince hemşire çağırma butonları bile yok gidip hemşire arayıp bulmak zorundasınız ama herhalde 50 kadar hastaya sadece 3-4 hemşire düştüğü için onarda devamlı koşuşturduğu için işiniz çok zor. bir de kemoterapi verilen kısımda ben  hiç doktor görmedim hep hemşireleriniz var en azından başlarında acil durumlar için bir doktor olsa fena olmazmıydı gerçi yakında vizite yapan doktor odaları var oradan çağırırız diye mi düşünüyorsunuz (ihtimalle kuvvetli ki öyle) ….

özel bir hastane ne pr çalışmalarıyla ne de allayıp pullamayla bir yere gelebilir bence bunun yerine; doktorlar, ekipmanlar ve hastaya verdiği değerle bir yelere gelir tabii şu anda benim acıbadem de gördüğüm ( özeli kalmamış acısı ve bademi kalmış maalesef)  güzel döşenmiş ve temiz bir devlet hastanesinden başka hiçbirşey değildir haa makina parkurundaki birçok cihaz tektir çok yenidir o ayrı ama ben bugün bu yazıyı tek günlük bir yoğunluk neticesinde yazmıyorum  bir birikimin sonucunda sinirden yazıyorum. ben şunu biliyorum ki ben annemin hastalığı sonrasında herkese şunu önereceğim acıbadem son seçeneğiniz olsun çaresiz durumlar haricinde bence pek yeltenmeyin. kendim ne yapacağım bir süredir düşündüğüm lazerli göz ameliyatını kesinlikle sizle aynı ameliyatı yapabilen diğer rakibinizde ( ilasiks ameliyatını bir acıbadem bir dünya göz yapıyor bildiğim kadarıyla ve ben bugüne kadar yaptırsam acıbademde yaptırırım diyordum ama işte daha gencim ve hatamı anladım allahtan lazer altına yatmadan)

özelte acıbadem hastanesinin hiçbir özelliği  kalmamıştır gözümde devlet hastanesinin temiz ve kıyafeti allı pullu olanıdır ve beni çoook büük hayal kırıklığına uğratmıştır artık bu hastaneyi tedavi sonrası özel hizmet görebilecek insanlara bırakıp ben bana da ( yurdum insanı) kaliteli hizmet verebilecek bir hastane arayacağım yok o da olmazsa devlet hastane me geri dönerim en azından sigortam devletin hastanesine para öder  ben de bir nebze olsun içim rahat uyurum…

bu yazım  ve sonucu bir yere varır mı varmaz mı bilmiyorum ama umarım birşeyler değişir ya hastanenizde ( ben bursadaki hastanenizi ele aldım)   ya da hastaneniz de tedavi olmayı düşünen hastalarınız da …

05.04.2010 tarihinde ek not :

martın sonunda telefonum çaldı baktım bursa kodlu bir numara hayırdır deyip açtım bursa dan acıbadem den arıyorlar karşıdaki kişi benim daha önceden tanıdığım (hastaneden) ve çokta güleryüzlü olan halkla ilişkiler müdürü fatma hanım. yukarıdaki satırlar tam 2.5 sayfaymış öğrenmiş oldum. hastane yönetim toplantısında okunmuş sonra onkoloji servisinde de okunmuş. bakalım ayın yedisinde yine oradayız, değişim var mı yok mu görüp yazarım.

08.04.2010 tarihli ek not2:

dün tekrar kemoterapiye gittik malum.halkala ilişkilerden fatma hanımla ki tam adı fatma arıcı imiş görüştük. acıbadem adına böyle bir hakla ilişkiler müdürü olması acıbadem bursanın şansı. barkodlu sisteme geçmişler bu işi daha sistematik hale getirmiş. ek olarak bir doktor daha alınmış onkoloji servisine bu da sevindirici. hasta kabule bir hemşirelere iki adet yeni arkadaş eklenmiş (üşenmeden saydım). butonların olduğunu söylemiştim birde askılık eklenmiş :).kanser ilaçları ekleyen eczanenin karışım yapan kısmını direkt onkoloji servisine indirmişler ki 5 metrekare odada iki kişi tüm gün mesai zor olsa gerek. ayıca bekleme süreleri azalmış genel olarak. yani demem o ki galiba bizim yazıyı dikkate almış ve tepki vermişler sevindirici tabii

ayrıca şu anda google da; acıbadem bursa kemoterapi, özel acıbadem kemoterapi, acıbadem bursa hastanesi kemoterapi, bursa acıbadem kemoterapi gibi cümleleri yazınca yazım hoop  ilk sayfanın ilk sırasında çıkmaya başlamış google kardeşe de saygılarımı sunarım 🙂

Yorumlar

“devlet hastanesi kalitesinde özel = özel acıbadem hastanesi” için 5 cevap

  1. enis eryılmaz avatarı

    gün sonu raporu: işimiz akşam altıda bitti sabah on akşam altı hastan oldum acıbadem 🙂
    akabinde grip oldum galiba annemle karşılıklı yatıcaz artık , bak burada da acıbadem farkı dışarı çıkmiim die herşey annem yanlız kalmasın die 😛
    son söz bakalım doktoru aynı bırakıp kemoterapi yapılacak yeri değiştirme formülünü arıyorum en azından 2 hafta içinde acıbademden gelişme haberi alamazsak die hazırda bekleyeceğiz…
    son olarak hemşire çağırma butonları bu gidişimizde takılmış ve aktif edilmiş o da benim gözümden kaçmış naapalım kusura bakmasınlar

    1. GÖZDE avatarı
      GÖZDE

      kusura bakmayın benimde şikayetim var…
      merhaba,
      devlet hastanelerinde beklememek sağlık açısından daha iyi tedavi süreci geçirmek için hastanenizi seçtim..yaklaşık 2.5 aydır devamlı kontrole geliyorum..ama ne yazık ki her randevu aldığımda ya bir gün öncesi aranıp randevu saatinden çok sonraya randevu vermeye çalışıyorlar,kabul edemiyorum çünkü şehir dışından geliyorum..kendi randevu saatimde geldiğimde de ne yazık ki mutlaka 1-1.5 saat bekletiliyorum..bu ne kadar doğru sizce?bir sefer olur saygı duyarım ama her seferinde bu oluyor..bugün de arandım yine kabul etmedim.çünkü tahlil yapılacağı için aç gelmem gerektiğini söyledi doktor..yarın randevum saat:11:00’da, bana 15:30’a vermek istediler..kimse kusura bakmasın ama o saate kadar da aç kalamam..ayrıca randevu alırken öğleden sonra randevu yok deniliyor, sonra öğleden sonraya vermek istiyorlar..nasıl iş anlamadım….burası özel hastane..ben devamlı beklemek, bekletilmek istemiyorum..lütfen bu konunun üzerinde duralım..şuana kadar almış olduğum randevuların tam saatinde giremedim..ki yarın da girebilecek miyim açıkçası bilemiyorum..özel hastane diye geliyoruz ama ne yazık ki sadece güzel bir bina görüyorum.. 10 gün önce ameliyat oldum. küretaj! odaya alınmadım.böyle bir şey olabilir mi?ben özel sigorta ödüyorum her ay..özel sigorta ödüyorum, özel hastaneye geliyorum; ama özel ilgi maalesef görmedim..özellikle ameliyata alınırken..bulunduğum ortamda hemşireler hiç yardımcı olmadı, ilgi sıfır! perdelerle çevrilmiş bir yerde bekletildim.. hiç hoş değil.. öyle bir ortamda giyinmek, soyunmak zorunda kaldım ki yanımdaki yatakta yatan bir erkek vardı..aramızda da sadece bir perde. ne yazık ki perdenin kenarından tutmak zorunda kaldık..ayıptır ya..oda mı yok koskoca hastanede..? özel ise bu hastane kusura bakmayın herkes gibi bende ÖZEL ilgi bekliyorum..umarım mesajım okunur, kayıt edilir ve gereken yapılır…sadece benim için geçerli değil, oraya gelen tüm hastalar için geçerlidir bu…ilgi, alaka, saygı… lütfen!

  2. generic cialis uk avatarı

    Are you a professional journalist? You write very well.

  3. pyfhbvo avatarı

    HdjFZE udtwkgzlevdc, [url=http://mnrepuygqpkg.com/]mnrepuygqpkg[/url], [link=http://gicnmdotaifz.com/]gicnmdotaifz[/link], http://wucycbtrodhs.com/

  4. qrfwlcywrra avatarı

    Ka3oFo iwmwjxmldfsc, [url=http://bxhidcppqnoa.com/]bxhidcppqnoa[/url], [link=http://qlxnofsbslqy.com/]qlxnofsbslqy[/link], http://lgvzksgsocog.com/

Bir cevap yazın