dijital koasum

digital background
koasu bızıkla

1999 yılıydı 2000 e 1 kalmıştı işte tam o sıralarda dijital kaos yaşanacak demeye başladı gazeteler, televizyonlar tüm banka hesapları, tüm maillerimiz gibi dijital olan herşey kendini kitleyecekti . ben  o zamanlar çok aldırmamıştım el sonuç hiç birşey de olmamıştı.

nerden çıktı bu dijital kaos; o hani 2000 e girerken ki muhteşem konu değil miydi, ee bak ıskalamışta diyebilirsiniz ama ben bunu yaşadım. nasıl mı ???

arkadaşlar bir insanın tüm hesapları nasıl kitlenir işte hikayesi …

olay afganistanda iken vuku buldu tabii ilk önce cep telefonumu kaybettim daha sonra facebook hesabım ve mail hesapları kullandığımız uydunun değişmesi dolayısı ile web sitelerinin aniden ülke değiştirmemiz sonucu kendini kitlemesiyle halkamız son buldu. buldu mu !  bulmadı ben hepsinin nasılsa açılır rahatlığıyla davranırken bir de baktım ki gmail telefon numaramdan yeniden aktivasyon istiyor yani cep telefonu yok hesaba erişim yok.  facebook e-maillime takmış kafayı yani uç uca kitlenmiş herşey açmıyorlar kitlendik kaldık. son darbe de garanti ve turkcelin web sitelerinde sim kartı kaybettik ya yeni kart istettik diye turkcell in web sayfası kendini kitledi akabinde garanti bank ta son şifrelemeyi turkcell hesabından yapıyordu oda o yüzden kitlendi.

anlayacağınız ben dijital kaosu yaşadım nasıl oluyormuş ta öğrendim gayet basit ve kudursan da içinde patlayacak kadar adice 🙂


Yayımlandı

kategorisi

, , ,

yazarı:

Yorumlar

Bir cevap yazın