deprem şiddetini ve yerini en hızlı nasıl öğrenirim ?

Turkey - The Coast Of Marmara - Earthquake At Golcuk

deprem tahmin siteleri kavramı hayatımıza girmediği gibi bir idaa’m var. 99 büyük depremi olmak üzere büyük depremlerin hemen hepsinde ayaktaydım. depremler tüm türkiye’nin bağlantısı kopardı her seferinde, operatörlerimiz 4 çekiyor ama deprem hariç…  herkes birbirine şu soruları soruyor “deprem şiddetini ve yerini en hızlı nasıl öğrenirim ?”. koca koca online gazeteciler hala depremin sonucunu kandilli rasathanesinin web sitesinden öğrenmeye çalışıyor ama o da ne yazık ki en ufak ilgi alakada kilitleniyor, sonra bir de bakıyorsun ki herkes gıdaklayan tavuklar misali aynı soruları soruyor, twitliyor.

yazımın konusuyla alakalı iki adet site paylaşacağım ikisinin de deprem uyarı servisi var yani seçilen bölgedeki depremin bilgilerini size anında gönderebiliyorlar veya siz bu kurumları internet sitelerine girip deprem bilgilerini öğrenebiliyorsunuz web sitesi kilitlenmeden. umalım da yararı olsun

usgs deprem uyarı servisine buradan.

avrupa – akdeniz sismoloji merkezi  web sitesi ki favorimdir kesine yakın anlık sonuç verir şuradan ulaşabilirsiniz

gelecekte olabilecek depremleri tahmin eden bir web sitesindeki türkiye kısımına buradan ulaşabileceğiniz next earthquake web sitesi. türkiye özel bölümü olan web sitesinin tahminleri çok iyi olmasa da adı üstünde tahmin.

 


Yayımlandı

kategorisi

, ,

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın