iş sağlığı ve güvenliği bilgilendirmesinde avrupa sonuncusuyuz

birkaç gün önce üyesi olduğum avrupa iş sağlığı ve güvenliği ajansından son yaptıkları araştırmanın sonuçlarını açıkladıklarını üstte gördüğünüz sunuyu da incelebileceğimi bildiriyorlardı.

bende pek tabii hemen incelemeye başladım veriler ilginç sonuçlar barındırıyordu avrupa’nın birçok gelişmiş ülkesi iş stresi içindeyken bizde ise durum diğer ülkelere nazaran daha iyi,

aynı zamanda herhangi bir isg probleminde konunun çözümlenmesi doğrultusunda sorunun adreslemesi yani çözümlenmesi konusunda güven veya inancın ise balkan ülkelerinden yukarıda ama avrupa ülkelerinden ise geride olduğumuz görülüyordu.

ama konu çalışanlar arasında sağlık ve iş güvenliği konularında bilgilendirmeye gelince türkiyede çalışanların iş güvenliği bilgilendirilmesinde hala detaylı bilgi sahibi olmadığı başka bir deyişle “eh işte” ve “pek sayılmaz” diyenlerin oranıyla en geride kaldığımız görülüyor yani iş sağlığı ve güvenliği bilgilendirmesinde avrupa sonuncusuyuz. özellikle isg ci arkadaşların işe giriş ve rutin iş başı eğitimleri konusunda yol kat ettiğimiz ve biraz daha çaba ve işverene baskısıyla özellikle “eh işte” diyenleri oldukça bilgiliyim kısmına geçirmenin hiçte zor olmadığı kanısındayım.

avrupa iş sağlığı ve güvenliği ajansı – osha resmi web sayfası için buradan.

osha türkçe yayınları için şuradan buyurun.

Pan-European poll on occupational safety and health 2012

View more presentations from European Agency for Safety and Health at Work

Yorumlar

Bir cevap yazın