annemin büyük çaresizliği

dunya aile gunu

annemin büyük çaresizliği başlığı gerçekten harika oldu. annem büyük çaresizlik insanı ürpertiyor biraz bir yandan da “bizim büyük çaresizliğimiz” filminden aparma ve bir bütün olarak ilgi çekici.

annem uzun zamandır ev-len-mem konusunda çok istekli. farklı farklı hamleler ile denemeler içinde pek tabii ki. hatta bir seferinde kız kardeşimi bile gazlama başarısını göstermişti. ama gel zaman git zaman annemin her forehand ini backhand ile ustaca karşıladım ve annem uzun süreli bir sessizliğe büründü.

gerçi annemi tanıdıysam annem olayın peşini bırakmaz idi ve onun tabiri ile mürüvvetimi görmeden bu dosya kapanmazdı. ben yeni hamleler bekleye bekleye galiba vazgeçti bu işten diye bile düşünmeye başlamıştım iyiden iyiye.

anladım ki annem kesinlikle işin peşinde ama teknik değiştirmiş. yılların eğitimcisi bakmış ki ben direkt etkilenemiyorum en iyisi eğitelim demiş herhalde ve aile olmanın irfanlarıyla girişmiş işe.  işte “ 15 mayıs dünya aile günü” etkinliğine katılma hikâyem böyle gerçekleşti.  siz düşünün hindistan’a bir hafta içinde geri dönecek olmama rağmen annem haydi dedi “örnek aileler konuşacakmış hatta ailelerden bir de ertuğrul amcanlar etkinliğe gidelim”.  ben hemen olayı kavradım ilk önce konferansı izleyeceğiz ben gazı alacağım sonrasında ise ertuğrul amca ile bir sohbet edelim denilecek ve annem evladına aile kurumunun irfanlarını gösterecek.

boynumuz bükük düştük yollara, konferansın verildiği kültür merkezine 20 dakika geç gitsek te konferans yeni başlamıştı. yılın ailesi seçilen aile anons ediliyordu ama 4 veya 5 çocuklu aile bayağı bir çile çekmiş çocuklarını okutmuş, okutuyor ve hem koca hem de hanımda birçok hastalık mevcut. ben direkt anneme döndüm ve “ +2 yıl ekledim benim bekârlık haline” şeklinde yorumum da bulundum, annem biraz bozuldu. ardından seçilmiş aileler geldi, ama yok hiçbiri bende o aşkı tetikleyemedi annem de fark etmiş olacak ki biraz moral bozulmuş hadi kalkalım mı şeklinde yokladı. tabii bende lafı havada kaptım ve konferans maceramız sona erdi.

bakalım annemin bir sonraki akını ne zaman olur bilmiyorum ama göreceğiz. hepinizin geçmiş dünya aile günü kutlu olsun.


Yayımlandı

kategorisi

, ,

yazarı:

Yorumlar

“annemin büyük çaresizliği” için bir cevap

  1. Oguz K avatarı
    Oguz K

    Oguz Abinin de degini unutma en son 35 yas late target

    Bu arada annen ile anlastim, gerekirse eli yuzu duzgun india dan bile ailevi yolculuklar degerlendirilecek

Bir cevap yazın