gelin adını doğru koyalım: ménage à trois

hayat budur

konumuz başlığımızdaki gibi ménage à trois (okunuşu yaklaşık olarak: menaj a truwa) konuyu tanımlamakta çaresiz kalanların deyimi ile grup, kocama arkadaşımı tavsiye ettim, v.b.

malum türkiyeden uzakta yaşıyorum bir süredir. bu sebepten de haberlere genelde haftada bir göz atiyorum yetiyor hatta artıyor bile maalesef.

buradan ulaşabileceğiniz; “kocama arkadaşımı tavsiye ettim” diyen haberi okuduktan sonra genel yorumları gülümseyerek okudum tabii. ama yorumlarda genel bir boşluk gördüm kendimce yaşanan bu üçlü ilişki yaşamak olayına türk medyası da dahil olmak üzere bir isim koyamamış. aslında bizim yazarlarımız sever fransızca isimleri ama gözden kaçmış boşluğu ben sıvayayım istedim.

arkadaslar birebir çevirirsek üç kişi arasında anlaşılarak aynı çatı altında cinsel birliktelik kurmak * evet bu tanımtam da grup sekse gırıyor ama daha sonralarda kelimemiz dönüşüyor ve gündelik yaşamdaki kullanımı üç kişi arasında ilişki yaşamak (yani illa cinsel olmak zorunda değil) oluyor yani tam da sibel üresin nam şahsiyetin dediği olay bu kavrama giriyor.

ayrıca benzer bir vaka amerika da olmuş marie claire dergisinin şuradan ulaşabileceğiniz haberine göre yabancı çiftimizin başına benzer bir olay gelmiş ilginç tarafı kadın yine ben seçeçeğim demiş.

buradan genel bir sonuça ulaşmak istenirse o da kadınların erkeklerden daha seçiçi olduğu gerçeğidir :D.

bu bana yetmez daha detaylı mange a trois blgisi istiyorum diyenler buradan buyurabilir.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir cevap yazın