yolda, eski resim

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=qAnxSACP-oQ&w=450]

yolda, eski resim başlığana bakıp iki şekilde okumaya başlamışsınızdır yazıyı; ya romantizm arayışı ya da gerçekten yolda müzik grubunun eski resim isimli parçasını arıyorsunuz. sorun yok bir tuşta iki kuş vurdunuz…

benim son dönemdeki nacizane görüşüm artık okumayı sevmiyoruz şimdi bazıları eskiden çok mu seviyorduk diyecek ama benim görüşüm oranın iyice azaldığı yönünde daha doğrusu artık moda üstte kocaman resimler, tek resim olmaz, resimlerin altında da kısa kısa açıklamalar veya direkt resim yerine video çözümü olarak belirmekte. ama hemen enseyi karartmayalım özellikle asyanın diğer halkları olmak üzere tüm dünya da durum aynı. haa herkes yanlış diye bizim yanlış doğru mu oldu olmadı ama en azından içimiz rahatlar biraz, ayrıca felsefede herkesin delirdiği bir ortamda akıllı olmak durumu gibi bir durum var ki derinliğine girmeyelim. en iyisi biz ilk cümleden hareketle “hmmmö tüm dünya da mı durum böyleymiş!, tamam o zaman” moduna girelim…”

bana gelince; ben inatla bu konuda tek resim ve altına yazı modunu koyuyorum arada video da koyuyorum son son, ben kendi bildiğimi okuyorum daha doğrusu bir gün kafamın resim alt yazı seviyesine gelmesini bekliyorum diyelim.#end of geyik.

yolda grubuna herhalde myspace de denk geldim ardından web sayfasından tüm albümü ındırme linki vermişler ben de indirdim ve eski resim şarkısıyla karşılaştım, iyi de yaptım. klasik sufi müziği öğeleri ile arap-türk arabeski iyi derecede harman etmişler ve ben de seviyorum bu yapıyı.

yolda, eski resim şarkı sözleri ise;

*serseri neyze’nin aşkıyla kulak ver sözüme
bu tecelli-i hayat aşk ile büktü belimi*

sanma sütliman gönlüm
unuttum ben sevmeyi
aynı öykü cebimde
gezerim ben bu alemi

eski bir resmin buldum evimde
afacan yüzünde parlar gözlerin
aradan yıllar geçse unutsak bile
inanmıştım kimse değişmez diye

yıllar geçti ben yoruldum
ayrı yollardayız şimdi
unutur ya değirmenlerine söylenenleri

gelme desen çalmam kapını
sorma desen unuturum adını
aradan yıllar geçse unutsam bile
inanmıştım kimse değişmez diye

 

albümün tamamını indirmek için buradan

yolda resmi web sayfası için şuradan

ekşisözlük ne demiş öğrenmek için buradan


Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Yorumlar

Bir cevap yazın